LinkedIn'de isim karmaşasına son, platforma telaffuz özelliği geldi

Kullanıcılar bu yeni özellik sayesinde profillerine isimlerinin okunuşunu ekleyebilecek.
LinkedIn'de isim karmaşasına son, platforma telaffuz özelliği geldi

LinkedIn'de özellikle küresel olarak iş başvurunda ya da bağlantıda bulunmak isteyenler, isimlerindeki karakterlerin okunması konusunda zorluklarla karşılaşabiliyordu. Bu nedenle kullanıcıların bazıları isimlerini kısaltmayı tercih ederken, bazıları da isimlerinin okunuşunu yazarak bu problemi çözmeye çalışıyordu. 

Nihayetinde bu problemi çözmeye karar veren LinkedIn, platformuna telaffuz butonu getirdi. Artık kullanıcılar profillerini düzenleme seçeneğini kullanarak isimlerinin okunuşunu seslendirebilecek. 

Nasıl kullanılıyor? 

Özelliği kullanmak için Ben sekmesinden Profili Görüntüle seçeneğine basmanız gerekiyor. Profilinize geldikten sonra yanda yer alan düzenleme butonuna bastığınızda, telaffuz ekleme özelliğini görebiliyorsunuz. Bu alanda kaydettiğiniz telafuzu düzenleme şansınız da bulunuyor. 

Kayıt tuşuna basarak işlemi başlatabilirsiniz. Bu arada kaydettiğiniz sesleri beğenmediğiniz takdirde silebileceğinizi veya yeniden kaydedebileceğinizi söyleyelim. Telaffuzun görünürlük ayarlarını değiştirmeniz de mümkün. Kaydınız bittikten sonra uygula butonuna basıp, kullan seçeneğini tercih etmeniz yeterli. 

Özellik iOS ve Android kullanıcılarına kademeli olarak açılıyor. İsminizin telaffuzunu kaydederken arka planda ses olmaması ve kayıt uzunluğunu en fazla 10 saniye olması öneriliyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.