Şube sayılarının azalması bankacılıkta deneyimi yeniden tasarlamayı gerektirebilir

Salgından önce de görülen şube sayılarının azalma trendi bu dönemdeki yeni alışkanlıklar ile beklentileri değiştiriyor. Şubelerin hâlâ önemini koruduğu kesin ancak kanallardaki deneyimi yeniden tasarlayarak daha iyi bir müşteri yolculuğu sunulabilir.
Şube sayılarının azalması bankacılıkta deneyimi yeniden tasarlamayı gerektirebilir

Sağlık endişelerinin birçok ülkede bankacılık fonksiyonlarını etkilediğini, yüz yüze kanalların daha az tercih edilmesi nedeniyle şube sayısını azaltma öngörüleri olduğundan bahsetmiştik. JD Power'ın son yayınladığı rapora göre de şubeleri ziyaret etmeyeceğini düşünenlerin oranı göreceli de olsa artmış durumda. Salgından önce de birçok banka şubelerini kapatmaktaydı - bazı tahminlere göre bankaların şubelerinin yarısını kapatacağı ve bu sayede %6 ila 9 arasında maliyetleri azaltacağı düşünülmekte. 

Türkiye'de de ABD'de olduğu gibi şubeler kapanmaya devam ediyor. Salgının da bunun için bir katalizör haline geldiğini söyleyebiliriz. Şubeler hala bazı segmentler ve müşteri profilleri için önemli kanallar olarak kalacağı kesin, açık kalacak şubelerdeki müşteri beklentisi yüz yüze kanalı tercih eden hedef kitleler için yeniden tasarlanarak daha iyi bir müşteri deneyimi sağlayabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.