QNB Finansbank, QNBEYOND Ventures ile erken aşama girişimlere yatırım yapacak

QNBEYOND Hızlandırma Programı ile girişim ekosisteminde önemli bir yer edinmeyi hedefleyen QNB Finansbank, şimdi de QNBEYOND Ventures ile erken aşama girişimlere yatırımlar yapmaya başlayacak.
QNB Finansbank, QNBEYOND Ventures ile erken aşama girişimlere yatırım yapacak

QNB Finansbank‘ın girişim hızlandırma programı olarak karşımıza çıkan QNBEYOND'dan sizlere daha önce bahsetmiş ve QNB Finansbank'ın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ile QNBEYOND'ın detaylarını konuşmuştuk. QNBEYOND Hızlandırma Programı ile girişim ekosisteminde önemli bir yer edinmeyi hedefleyen QNB Finansbank, şimdi de QNBEYOND Ventures ile erken aşama girişimlere yatırımlar yapmaya başlayacak.

QNBEYOND Ventures tarafından hem Türkiye’de hem de globalde yapılacak yatırımların ana odağında bankanın stratejik hedefleri ile örtüşen ve finansal servislerin geleceğini şekillendirebilecek girişimler olacak. QNB Finansbank'ın geçtiğimiz yılın Haziran ayında QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın ilk dönem girişimlerinden olan Kassa girişimine 200 bin dolar ile ilk yatırımını yaptığını da hatırlatalım

Yeni yatırımlar yapmayı hedefleyen QNB Finansbank, bu amaç doğrultusunda 15 milyon dolar ayırarak QNBEYOND Ventures’ı kurdu. Toplamda yaklaşık 20 farklı girişime yatırım yapmayı planlayan QNBEYOND Ventures, girişimlerin yanı sıra başka VC fonlarında da yatırımcı olarak yer alacak.

Fintech, SaaS, siber güvenlik, yapay zeka, büyük veri, perakende teknolojileri, yasal düzenleme teknolojileri, pazar yerleri, sigorta teknolojileri, tarım teknolojileri ve gayrimenkul teknolojileri gibi finansal hizmetler etrafında konumlanan dikeylere odaklanacak olan QNBEYOND Ventures’ta girişim başına ortalama ilk yatırım miktarı 300 bin dolar olacak ve uygun koşullardaki portföy girişimlerine 1 milyon dolara varan devam yatırımları da yapılacak.

QNBEYOND Ventures girişimleri yatırım için değerlendirirken stratejik öncelikler yanında kurucu ekibe, ürünün teknolojisine ve pazarda yaratılmış değer önerisine bakıyor olacak.

Halihazırda QNBEYOND Hızlandırma Programı network’ü içinde banka dışından alanında uzman 75 mentoru ile girişimlere satış, pazarlama, hukuk, ürün yönetimi, globalleşme, finans gibi ihtiyaç duyabileceği tüm konularda danışmanlık ve Amazon, Google, Zendesk, Camekan, Mobile Action, Product Hunt, Zeplin, Hubspot, Notion, Segment gibi global ve yerel 61 iş ortağının sağladığı özel indirimlerle destek olunurken, QNBEYOND Ventures ile erken aşama girişimlere yatırımlar yapılarak çok daha kolay hızlanmalarını sağlayabilecek.

Son olarak QNBEYOND Ventures yönetici ortağı Özge Öz'ün paylaştığı bilgilere göre QNBEYOND Ventures'ın ekosisteme hızlı bir giriş yaparak sene sonuna kadar 6-7 yatırımı tamamlama hedefi olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.