Wirecard, 1,9 milyar euroluk finans skandalının ardından iflas başvurusu yaptı

Bugün Wirecard'ın şirket yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre ise Wirecard, iflas başvurusunu gerçekleştirdi.

Almanya merkezli elektronik ödeme sistemleri şirketi Wirecard şirketinden ve Wirecard Türkiye'den sizlere pek çok kez bahsetmiştik. 1999 yılında kurulan Almanya'nın en değerli teknoloji şirketlerinden biri olarak görülen Wirecard, geçtiğimiz günlerde 1,9 milyar dolarlık bir finans skandalı ile karşımıza çıkmıştı. Almanya teknoloji ekosisteminin en önemli firmalarından biri olan Wirecard'ın toplamda 6 bin çalışana sahip olduğunu da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Wirecard şirketinin hesapları ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde 1,9 milyar euroluk bir açık tespit edilmişti. Yapılan araştırmalarda ise söz konusu 1,9 milyar euronun aslında hiç var olmadığı, şirket CEO'su Braun’un yatırımcıları şirkete çekmek için gelirlerde manipülasyon yaptığı da tespit edildi.

Bu olayın ortaya çıkmasının ardından ise Wirecard CEO'su Markus Braun istifa etti ve gözaltına alında. Skandalın ortaya çıkması ile birlikte Wirecard'ın hisselerinin önemli ölçüde değer kaybettiğini de ekleyelim. Paylaşılan bilgilere finans skandalının ortaya çıkmasının ardından Wirecard yüzde 87 oranında değer kaybetti.

Bugün Wirecard'ın şirket yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre ise Wirecard, iflas başvurusunu gerçekleştirdi. Dünya genelinde 7 binden fazla kurumsal müşteriye hizmet sunan Wirecard, 1,9 milyar euroluk finansal skandalın ardından yolun sonuna geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.