Tencent, takım bazlı strateji oyunu Pokemon Unite'ı duyurdu

Pokemon, 5'e 5 takım oyunu bazlı mobil strateji oyunu Pokemon Unite'ı duyurdu. Oyunun geliştirilmesi aşamasında ise Tencent Games'in katkısı var.
Tencent, takım bazlı strateji oyunu Pokemon Unite'ı duyurdu

Pokemon, YouTube üzerinden gerçekleştirdiği bir yayınla birlikte yeni oyununun duyurusunu resmi duyusunu gerçekleştirdi. Pokemon'un başkanı Tsunekazu Ishihara tarafından duyurulan oyun, mobil bazlı bir takım stratejisi oyunu olarak karşımıza çıkıyor. 

Oyunun tanıtılmasının ardından, Japonya'nın ünlü internet fenomenleri ve Pokemon şirketinin çalışanları arasındaki bir mücadele ile oyun içi videolar de ilk kez paylaşıldı. Böylece oyun ilk kez oyuncuların karşısına çıkmış oldu. Basitçe söylemek gerekirse, Dota ve League of Legends'den alışık olduğumuz bir haritada ve oyun dinamiklerinde bir oyun kurulmuş. 5'er kişiden oluşan iki farklı takım, Pokemon'ları seçiyor ve haritada doğuyor. Her oyuncu bir Pokemon'u yönetiyor ve haritada serbest dolaşan yabani Pokemon'ları yakalayarak kendilerini geliştirmeye ve level atlamaya çalışıyorlar. Bu sırada haritadaki kontrol bölgelerine gidip skor yapmaları ve elbette rakip Pokemon'ları da alt etmeleri gerekiyor.

Oldukça popüler olan bir oyun türü üzerine stratejisini konumlandıran Pokemon Unite, mobil tarafa odaklanmış durumda. Oyunun videosunun yayınlanmasının ardından da pek çok yorum ve geri bildirim gelmeye hemen başladı. Pokemon'u resmi YouTube kanalındaki lansman videosu ise beğenilmeme sayıları ile dikkat çekti. Videoyu henüz üzerinden 1 gün geçmemesine rağmen 76 bin kişi beğenirken, tam 169 bin kişi ise "dislike" tuşuna bastı. Pek çok oyuncu, Pokemon'un kendine özgü atmosferini bu oyun türüne uyarlamayı doğru bulmadıklarını belirten yorumlar yaptı.

Pokemon Unite oyunu ücretsiz olmasına rağmen şirket oyun içi satın alma öğeleriyle bir gelir elde etmeye çalışacak. Oyunun geliştirici ise Tencent Games çatısı altında bulunan bir oyun stüdyosu. TiMi Studios tarafından geliştirilen oyunun 2020'nin sonlarında çıkması bekleniyor. 

Oyunda cross-platform desteği bulunacağını da son olarak belirtelim. Oyuncular piyasaya sunulacak oyunu ister Nintendo Switch isterse de iOS ya da Android cihazlarından çalıştırabilecek. Daha da önemlisi de bu platformlardaki oyuncular cihaz ayrımı olmaksızın aynı maç içerisinde birbiriyle ya da aynı takımda mücadele edebilecek.

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.