Sodexo’nun Mobil Kart çözümünün kullanım oranı salgın öncesi döneme kıyasla 10 kat arttı

Sodexo’nun verilerine göre, her akıllı cep telefonunu bir yemek kartı haline getiren Mobil Kart çözümünün kullanım oranı Corona virüs salgını öncesi döneme kıyasla 10 kat arttı
Sodexo’nun Mobil Kart çözümünün kullanım oranı salgın öncesi döneme kıyasla 10 kat arttı

Corona virüs salgını mücadelesi kapsamında alınan önlemlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte hayat normale dönmeye başladı. Sodexo’nun işlem verilerine göre, Haziran ayının ilk 10 gününde yemek kartı kullanıcılarının sayısı evlerden çalışılan Mayıs ayına göre yüzde 45 oranında arttı.

Yine aynı dönemde yemek kartı ile yapılan işlem adedi 2,5 katına çıktı. Harcama yapan firma sayısında Mayıs ayına göre yüzde 20’lik bir artış gözlenirken, toplam harcama tutarları yüzde 24 oranında artış gösterdi.

Sodexo’nun verilerine göre, her akıllı cep telefonunu bir yemek kartı haline getiren Mobil Kart çözümünün kullanım oranı Corona virüs salgını öncesi döneme kıyasla 10 kat arttı. Hijyen kaygısının artmasıyla birlikte dijital ve temassız ödeme yöntemlerine yönelik bilinç ve talep artış gösterdi.

Sonuç olarak mobil ödeme oranlarında yaklaşık 3 kat artış gerçekleşti. Üye restoranların ödeme alma yöntemlerine yönelik dijitalleşme de bu süreçte hız kazandı. Sodexo’nun üye iş yerlerinin pos cihazına bağlı kalmadan, akıllı telefon üzerinden ödeme almasını sağlayan Cep Pos çözümüne olan talep, pandemi dönemiyle birlikte 2 katına çıktı.

Yemek kartı için Sodexo’ya başvuran firma sayısının ise Mayıs ayına göre 3 kat arttığı kaydedildi. Alınan tedbirler kapsamında geçtiğimiz dönemde çoğu kapalı olan restoranların faaliyete başlayarak yeni normale adapte olduklarını görmek mümkün. Yine Haziran verilerine bakıldığında Nisan ve Mayıs aylarına kıyasla harcama yapılan üye restoran sayısında artış gözlendi ve üye iş yerlerinde yüzde 82 oranında normal hacme yaklaşıldı.

Sodexo olarak Türkiye’de faaliyette oldukları 27 yıldır hem iş dünyasının hem de restoranların nabzını tutuklarını belirten Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan, firmaların yeni normale hızlıca adapte olup, gerekli önlemleri de alarak ofis yaşamına geri döndüklerini gördüklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.