Geliştiricilerin video özelliklerini kullanmalarını kolaylaştıran api.video, 5,5 milyon dolar yatırım aldı

2019'da Libcast'in eski kurucusu ve CEO'su Cédric Montet tarafından kurulan api.video, modern video işlevselliğini web sitelerine ve mobil uygulamalara dahil etmek için gereken işlemlerin çoğunu yapabileceğini belirtiyor.
Geliştiricilerin video özelliklerini kullanmalarını kolaylaştıran api.video, 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Web sitelerinin ve uygulamaların video özelliklerine ulaşmasını kolaylaştıran ve geliştiriciler için video platformu olarak faaliyet gösteren Fransa merkezli api.video, Londralı Blossom Capital liderliğindeki tohum yatırım turunda 5,5 milyon dolar yatırım aldı. Kima Ventures ve birkaç melek yatırımcı da yatırım turunda söz sahibi oldu.

2019'da Libcast'in eski kurucusu ve CEO'su Cédric Montet tarafından kurulan api.video, modern video işlevselliğini web sitelerine ve mobil uygulamalara dahil etmek için gereken işlemlerin çoğunu yapabileceğini belirtiyor. Platform yaptığı işe "işlemsel video iletişimi" adını veriyor. Api.video'nun odağında müfredatın karmaşık kısımlarını açıklamaya yardımcı olan eğitim siteleri, genellikle metin odaklı ortak çalışma platformlarındaki görsel ve işitsel içerikler gibi içerikler yer alıyor. Bunu mümkün kılmak için api.video platformu, modern online videonun çok adımlı süreçlerini kod dönüştürme, barındırma, dağıtım ve analiz sunan tek bir API'ye dönüştürmeyi hedefliyor.

Montet, günümüzde çoğu uygulama ve web sitesi metin ve resim paylaşmaya dayandığını, çünkü video paylaşımının bu zamana kadar daha karmaşık bir iş olduğunu belirtiyor. Cédric Montet api.video ile otel incelemeleri, arkadaşlık siteleri, e-öğrenme gibi platformların görselliği ön plana çıkararak çok daha işlevsellik kazanacağının altını çiziyor. 

CEO Cédric Montet, Blossom Capital ve Kima Ventures'tan aldıkları 5,5 milyon dolarlık tohum yatırımın, api.video ekibini uluslararası alanda büyütmek ve yeni pazarlara girmek için kullanılacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.