Yapay zeka ile ilaç keşfini hızlandıran Cyclica, 23 milyon dolar yatırım aldı

İlaç keşfini hızlandırmak için yapay zekadan yararlanan Toronto merkezli biyoteknoloji şirketi Cyclica, Drive Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka ile ilaç keşfini hızlandıran Cyclica, 23 milyon dolar yatırım aldı

İlaç keşfini hızlandırmak için yapay zekadan yararlanan Toronto merkezli biyoteknoloji şirketi Cyclica, Drive Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Chiesi Farmaceutici ve GreenSky Capital olarak açıklandı. B Serisi ile beraber şirketin aldığı toplam yatırım miktarı ise 30 milyon dolara ulaştı.

Cyclica CEO'su Srinivas Rao'ya göre yeni yatırım, agrokimyasallar gibi segmentlerin takip edilmesi de dahil olmak üzere, gelirlerini platformlarını ilerletmek ve ticari planlarını desteklemek için kullanılacak.

Geleneksel olarak, küçük molekül terapilerinin tasarımı hastalıkla ilişkili protein hedeflerine odaklanıyor. Ancak bir ilaç vücuda girdiğinde, ortadan kaldırılmadan önce yüzlerce olmasa da düzinelerce proteinle etkileşime giriyor ve bu etkileşimler güvenliği etkileyebiliyor veya yeniden fırsatlar yaratabiliyor. Dahası, kimyasal problar yararlı olmasına rağmen, insan proteinlerinin sadece yüzde 4'ünde bilinen bir kimyasal prob bulunuyor. Cyclica, bu noktada Ligand Design ve Ligand Express olmak üzere yapı temelli ve yapay zeka destekli ilaç keşif ürün grubu sunuyor.

Ligand Design, MatchMaker adlı bir “meta-sezgisel” genetik algoritma ve POEM adı verilen yapay zeka teknolojisi ile çalışan kimyasal objeleri bir hedefler panelinde tasarlayabiliyor. Ligand Express ise en uygun polifarmakolojik profilleri belirlemek için küçük moleküllü ilaçları yapısal karakterize proteinlerin depolarına karşı tarayan bulut tabanlı bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Cyclica'nın ticari stratejisi ise akademik bir ortaklık programı ile kolaylaştırılan araştırma kurumları ve ortak girişimler yoluyla yüzlerce ilaç keşif programı oluşturmak olarak açıklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.