SPONSORLU

Teknoloji, Sodexo ile Sosyal Faydaya Dönüşüyor

Yenilikçi, hızlı ve pratik çözümleriyle her zaman müşterilerinin yanında olan Sodexo geliştirdiği dijital ürünlerle, sosyal fayda sağlamak isteyen işletmeler için birçok araç yaratıyor.
Teknoloji, Sodexo ile Sosyal Faydaya Dönüşüyor

Pandemi süreci ile gündeme gelen en önemli kavramlardan biri ‘Sosyal Girişim’ kavramı oldu. Bu dönemin etkisiyle tüketiciler, artık şirketlerin kendilerine sundukları kampanya, promosyon ve avantajlar kadar, bu şirketlerin çalışanları için neler yaptığını, topluma karşı gösterdiği duyarlılığı da önemsemeye başladılar. Bu doğrultuda şirketlerin çalışan yan haklarına verdiği önem, tüketicileri gözünde de onları daha değerli yapan öğelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Çalışanlarına Yan Hak Sağlamaya Devam Eden İşletmeler Öne Çıkıyor

Türk kültüründe işveren olmanın en önemli sorumluluklarından biri olarak görülen, çalışana sağlanan yemek yan hakkı, Covid-19 gündemiyle birlikte şirketlerin tüketicileri gözünde de ‘daha değerli firma’ olarak nitelendirilmesinde önemli rol oynuyor. Çalışanlar için yemek faydası, maaş/ücret dahil birçok yan faydadan daha değerli ve vazgeçilemez bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Firma sahipleri ya da yetkilileri de bu duyarlılığı paylaşmakta olup, kriz dönemlerinde dahi yemek faydasına yönelik bir tasarrufta bulunmuyorlar. Çalışanına destek olan ve yemek başta olmak üzere yan haklarını sağlamaya devam eden şirketler, sağladıkları bu sosyal fayda ile kamuoyu nezdinde de olumlu ve prestijli bir imaj çiziyor. 

Yemek Yan Hakkını Hijyenik Şekilde Sağlamak Önem Kazandı

İçinde bulunduğumuz dönemde firmalar yemek faydası için en ekonomik, hijyenik ve pratik çözümü bulmaya çalışıyorlar.

İşletmelerin çalışanlarına yemek yan hakkını en hijyenik şekilde sunabilmeleri için tüm fiziki yemek kartı ve çek üretimini durdurarak tamamen dijital bir çözüm olan Mobil Kart üretimine başlayan Sodexo; bu çözümüyle hem çalışanların hijyen kaygılarına cevap veriyor hem de işletmeleri fiziki kartların dağıtımına ilişkin operasyonel süreçlerinden kurtarıyor. Üstelik işletmeler yemek kartının sağladığı %100 vergi avantajından yararlanmaya devam ediyor ve çalışanlarına sağladıkları bu faydanın sadece gıda harcaması için kullanıldığına emin oluyorlar. Mobil yemek kartının tanımlanmasıyla çalışanlar, aynı gün içerisinde yemek siparişi verebiliyor, mobil ödeme sayesinde temassız ve hijyenik bir şekilde ödeme yapabiliyor.

Sodexo’nun bu doğrultuda işletmelere sunduğu bir diğer çözüm ise iş yerlerine sağlanan toplu sıcak yemek aboneliği. Sodexo’nun imza attığı iş ortaklığı sayesinde Sodexo müşterileri, çalışanlarına temassız teslimat ile günlük sıcak, hijyenik ve güvenli yemeği günde KDV dahil 22,90 TL’ye Sodexo’ya özel fiyatlarla sağlayabiliyor. Ayrıca işletmeler yemek kartının sunmuş olduğu vergi avantajından da faydalanabiliyor.   

Kurumsal alanda sadece Sodexo’ya özgü olan bu iş birliği kapsamında çalışanlar için hijyenik mutfaklarda hazırlanan yemekler, porsiyonlara ayrılarak el değmeden kişiye özel tek kullanımlık kaplarla dağıtılıyor ve temassız olarak ofislere ulaştırılıyor.

Bu çözümlerin yanı sıra Sodexo, sanal pos iş birlikleri sayesinde kullanıcıların sıklıkla alışveriş yaptıkları gıda perakendecilerinden online olarak alışveriş yapıp, tamamen dijital ve temassız bir şekilde ürünlerini teslim alabilmelerini sağlıyor.

Ödüllendirme ve Destek İçin Hijyenik, Dijital Çözümler

İçinde bulunduğumuz dönemde teşvik, ödüllendirme ve dönemsel destek süreçleri de dijitalleşti. Çalışanına, iş ortağına, paydaşına, bayisine bu dönemde destek olmak isteyen işletmeler standart alışveriş çekleri yerine dijital çözümler peşinde. Sodexo, bu bakış açısıyla tamamen dijital ortamda ürettiği Gift Pass Gıda Mobil Kart ve Mobil Çek çözümüyle, hem bu faydayı hijyenik bir şekilde sağlamak isteyen işletmelere destek oluyor, hem de kullanıcılara seçme özgürlüğü sunuyor.

Sodexo avantajları hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için sitemizi ziyaret edebilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.