İşletmelerin tüm kağıt işlerini dijitalleştiren SaaS girişimi: Mflow

Yönetim sistemi (ISO, BRC, FSSC vs.) uygulayan işletmelerin tüm kağıt işlerini dijitalleştiren bir SaaS girişimi olarak faaliyet gösteren Mflow, bu sayede işletmelerin sürdürülebilirliğini de sağlıyor.

Yönetim sistemi (ISO, BRC, FSSC vs.) uygulayan işletmelerin tüm kağıt işlerini dijitalleştiren bir SaaS girişimi olarak faaliyet gösteren Mflow, bu sayede işletmelerin sürdürülebilirliğini de sağlıyor. Hedef kitlesi olarak üretim sektöründeki tüm işletmeleri gösteren girişim, yönetim sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlayan, kağıt veya ofis yazılımları ortamında yürütülmeye çalışan tüm işleri dijitalleştiriyor da diyebiliriz.

Mflow'un uygulamaları: Dökümanlar ve Kayıtlar

Mflow’un iki uygulaması bulunuyor. Bunlardan biri “Dokümanlar” diğeri ise “Kayıtlar". “Dokümanlar” ile, herhangi bir yönetim sistemi uygulayan ya da uygulamak isteyen işletmelerin, sistemi tüm ekibe anlatabileceği dokümanları dijital olarak oluşturmasına ve sürdürülebilirliği sağlamasına olanak sağlanıyor. “Kayıtlar” ile de, yönetim sistemini kuran ve uygulamaya başlayan işletmelerin, sistemlerinin aksamaması için tutması gereken kayıtlar dijital hale getiriliyor. Böylelikle, izlenebilirliğin yasal zorunluluk olduğu işletmeler için, izlenebilirliği dijitalde oluşturabilmeleri sağlanıyor. Bu noktada Mflow'un yönetim sistemlerini uygulayan ya da uygulamaya çalışan tüm firmalar tarafından kullanılabileceğini de belirtelim.

İlkin Kılıç ve Sibel Taşhan Yurtseven tarafından kurulan Mflow, şu anda 3 kişilik teknik ve 9 kişilik satış ekibiyle faaliyet gösteriyor. 6 aylık bir sürecin sonunda yayına alınan platform, mayıs ayı ortasında ise faaliyetlerine başladı. Platform, oldukça yeni olmasına rağmen ödeme yapan ve deneme süresinde olan müşterileri mevcut. 

Rakiplerinden ayrıştığı noktalar

Mflow, “Dokümanlar” uygulamasının birçok rakibi olduğunu söylüyor, ancak bu rakiplerden ayrıştığı noktalar olduğunun altını çiziyor. Diğer girişimler, doküman yönetimini sadece klasörleme ve yetkilendirme ile yapmaya çalışırken Mflow, dokümanın yapısı ve içeriğinden başlayıp tüm kontrol, onay ve dağıtım süreçlerini uygulama içinde gerçekleştiriyor. Ayrıca dokümanları birbiri ile ilişkilendirip revizyon sürecinde hiçbir şeyin gözden kaçmaması sağlanıyor. “Kayıtlar” ise tamamen Mflow ekibinin kurgulayıp geliştirdiği bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Gelir modeli olarak aylık ücretlendirme

Mflow, gelir modeli olarak aylık ücretlendirmeyi kullanıyor. Kayıtlar ve Dökümanlar uygulaması birlikte kullanıldığında aylık 128 TL talep ediliyor. Sadece Kayıtlar için aylık 69 TL, sadece Dökümanlar içinse aylık 59 TL talep ediliyor. Mflow, ürün satın alınmadan önce kullanıcılara 14 günlük deneme süresi imkanı veriyor. 

Henüz bir yatırım almayan girişim, önümüzdeki beş yılın sonunda, kullanıcı sayısı en az 200 bin olan, aylık cirosu iki milyonun üzerinde bir şirket olmayı ve beşinci yıl içinde hizmet ihracatına başlamış olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.