60 milyon dolar yatırım alan Canva'nın değerlemesi 6 milyar dolara ulaştı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Canva, 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
60 milyon dolar yatırım alan Canva'nın değerlemesi 6 milyar dolara ulaştı

2019 yılının Ekim ayında Avustralya merkezli görsel tasarım platformu Canva'nın 85 milyon dolar yatırım aldığını ve değerlemesini 2,5 milyar dolardan 3,2 milyar dolara çıkardığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Canva, 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Canva girişiminin değerlemesi ise 6 milyar dolara ulaştı. 60 milyon dolarlık yatırım turu Blackbird ve Sequoia Capital China'nın liderliğinde gerçekleşti. Aydın Şenkut'un yatırım şirketi Felicis ile birlikte Bond, General Catalyst gibi önemli isimler de yatırım turuna katıldı.

Canva tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırımla birlikte girişimin aldığı toplam yatırım ise 300 milyon doları aştı. 2012 yılında Cameron Adams, Cliff Obrecht ve Melanie Perkins tarafından kurulan Canva, şu an için 190 ülkede kullanıcılara sahip.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Canva'nın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyona ulaştı. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Canva, hem ücretli hem de ücretsiz bir şekilde tasarımlar oluşturmanıza olanak sağlıyor. Canva'nın Fortune 500 şirketlerinin yaklaşık yüzde 85'i tarafından kullanıldığını da hatırlatalım.

Canva kurucu ortağı ve COO'su Cliff Obrech'in paylaştığı bilgilere göre Canva, Corona virüs salgını döneminde de yeni kullanıcılar kazanmaya devam etti. Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım şirketi büyütmek ve yeni satın almalar yapmak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.