Yapay zeka tabanlı otomatik video mülakat platformu: VireUp

Adayların video mülakatta sorulara verdiği cevapları analiz ederek pozisyona ne kadar uygun olduğunu raporlayan VireUp, işverenlerin adaylar arasında seçim yaparken en uygun adayları hızlıca seçmelerine olanak tanıyor.
Yapay zeka tabanlı otomatik video mülakat platformu: VireUp

Yapay zeka tabanlı otomatik video mülakat platformu olarak hizmet veren VireUp, 2019 yılının Mart ayında Efe Pazarçeviren ve Arda Çelebi tarafından kuruldu. Adayların video mülakatta sorulara verdiği cevapları analiz ederek pozisyona ne kadar uygun olduğunu raporlayan VireUp, işverenlerin adaylar arasında seçim yaparken en uygun adayları hızlıca seçmelerine olanak tanıyor. 

Kısacası VireUp çözümü sayesinde işverenlerin aday havuzundan eleme yapmak için iş gücü ve zaman harcamalarına gerek kalmıyor. Mülakat cevaplarını cümle seviyesinde anlayıp işverenlerin beklentileri ile karşılaştıran VireUp, başvuru yapan her aday için detaylı geri bildirim sağlıyor. Böylece iş arayan adaylar için bir mülakat simülasyonu özelliği de sunuluyor.

VireUp ürünün hem işverenler için hem de iş arayanlar için kullanım imkanı bulunuyor. Her pozisyon için rekabetin arttığı bu dönemde mülakat sırasında sivrilebilmek oldukça önemli. Özellikle üniversite mezuniyeti yaklaşan veya arayan insanlar VireUp ile mülakat tecrübesi kazanabiliyor. 

VireUp'ın adaylara verdiği geri bildirimler, önlerindeki mülakatlara en iyi şekilde hazırlanmaları konusunda destek de sağlıyor. VireUp'ın rakipleri arasında HireVue ve LaunchPad Recruits gibi firmalar bulunuyor. VireUp, tipik anahtar kelime kullanımı ile kariyer sayfalarında özgeçmiş taraması yerine her bir adaya mülakat şansı sunması ve yüz ifadeleri veya ses analizi yerine mülakat cevaplarını cümle seviyesinde anlayıp beklentileri karşılaştırması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu an için herhangi bir yatırım almayan girişim, senelik ve aylık üyelik ücretleri üzerinden gelir elde ediyor. Bilgisayar ile yapılan iş mülakatlarının sabit soru-cevap havasından kurtulup daha çok sohbet havasında dinamik bir şekilde ilerlemesini amaçlayan VireUp, bu şekilde işveren için en iyi adayı bulmalarını kolaylaştırırken adaylar için ise deneyimi en yüksek seviyede yaşatmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.