Snapchat'in AR Scan özelliği, köpek ve bitki türlerini tanımanızı sağlıyor

PlantSnap, DogScanner, Louis Vuitton ve Yuka ile Scan özelinde yapılan yeni ortaklıklar sayesinde kullanıcılar, bitki ve köpek türleri hakkında bilgi edinebilecek, paketli gıdalara dair değerlendirmeleri inceleyebilecek.
Snapchat'in AR Scan özelliği, köpek ve bitki türlerini tanımanızı sağlıyor

Geçtiğimiz haftalarda yeni tasarım, harita, AR ve içerik özellikleriyle Snapchat'in baştan aşağı yenilendiğini sizlerle paylaşmıştık. Snapchat geçtiğimiz haftalarda ayrıca Scan özelliği kapsamında yaptığı yeni ortaklıkları da duyurmuştu. Kullanıcıların ürün ve cisimleri Snap kamerası üzerinden tarayarak bilgi edinmesini sağlayan Scan özelliği, hatırlarsanız şirketin yeni bir Louis Vuitton iş birliğine imza atmasını sağlamıştı. 

PlantSnap, DogScanner, Louis Vuitton ve Yuka ile Scan özelinde yapılan yeni ortaklıklar sayesinde kullanıcılar Scan ekranı üzerinden pek çok bilgiye erişebilecek.

Kullanıcılar, DogScanner ile kullanıcılar köpek türleri hakkında bilgi edinebilecekken, PlantSnap sayesinde gördükleri ağaç ve bitkilerin türlerini öğrenebilecek. Kullanıcıların Yuka ortaklığıyla marketteki paketli yiyecek ve içeceklerin içeriği hakkında daha detaylı bilgi alabileceğini de ekleyelim. Bunun yanı sıra kullanıcılar Scan ile Louis Vuitton koleksiyonuna da göz atabilecek. 

Bu yılın sonlarına doğru yayına alınacak olan yeni ortaklıklar, Snapchat kullanıcılarının gözdesi olmaya aday. Geçtiğimiz yıl obje tanıma özelliğini duyuran şirket, 2017'den bu yana gerçek dünyadaki objeleri tanımak üzere çalışamalar yürütüyor. 

Louis Vuitton iş birliğini bir kenara bırakırsak, Snapchat'in bu yeni ortaklıklar ile birlikte AR özelliklerini çok daha elverişli bir alana taşıdığını söyleyebiliriz.

Özellikle tüketim alışkanlıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, ABD'de Gen Z mensubu gençlerin, çevreci ve hayvansever bir yaklaşıma sahip olduğunu hatırlatalım. Aldığı yiyecek ve içeceklerin temiz içerikli olmasına dikkat eden bu nesil, aynı zamanda ağaç ve bitki türlerine de ilgi duyuyor. Snapchat'in Scan özelliği ise tam olarak uygulamanın kullanıcı tabanının ABD'li Gen Z kuşağı gençlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Şimdiye kadar başta Facebook, Instagram ve YouTube olmak üzere pek çok sosyal ağ ve platform tarafından kopyalandı. Özellikle geçtiğimiz yıllarda bu nedenle diğer sosyal ağlarla rekabet etmekte zorlanan Snapchat, duyurduğu yeni özelliklerle kullanıcı tabanıyla iletişimini güçlendirerek adeta geleceğe yatırım yapıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.