iOS 14 ile birlikte tanıtılan tüm yenilikler

WWDC 2020 kapsamında tanıtılan yeniliklerden biri de tahmin edildiği üzere Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in yeni versiyonu olan iOS 14 oldu.
iOS 14 ile birlikte tanıtılan tüm yenilikler

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 22 - 26 Haziran 2020 tarihleri arasında Corona virüs salgını nedeniyle online olarak düzenleneceğini sizlere daha önce aktarmıştık

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinlikle ilgili tüm içerikleri WWDC 2020 etiketimizden takip edebilirsiniz.

WWDC 2020 kapsamında tanıtılan yeniliklerden biri de tahmin edildiği üzere Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in yeni versiyonu olan iOS 14 oldu. Hatırlatmak gerekirse iOS 14 işletim sisteminin ne gibi özellikler sunacağını ve hangi iPhone modelleri için sunulacağını sizlerle daha önce paylaşmıştık. 

Bu haberimizde iOS 14 işletim sistemine ve sunduğu yeniliklere yakından bakıyoruz. iOS 14 ile birlikte gelen "App Library" özelliği ile uygulamalarınız otomatik olarak düzenlenecek. App Library ile uygulamalar kategorilerine göre düzenleniyor. App Library'de öneriler ve son indirilen uygulamalar kısmı yer alacak. iOS 14 ile uzun zamandır beklenen gelişmiş Widgets desteği sunuldu

Widget'lar farkı boyutlarda gelecek ve kullanıcılar boyutlara karar verebilecek. Widgetların sayfalar içinde istediğiniz noktada kullanılabileceğini de ekleyelim. iOS 14 ile gelen özelliklerden bir diğeri de Picture in Picture modu oldu. Bu özellik sayesinde ana ekrana dönseniz bile oynattığınız video oynamaya devam ediyor.

Apple'ın yapay zeka destekli asistanı olan Siri de tasarım anlamında önemli değişiklikler yaşadı. Siri, iOS 14 ile birlikte uygulamaların üstünde çıkaracağı kartlar ile bilgi verebilecek. Siri ile sesli mesajlar gönderilebileceğini de ekleyelim. Apple, iOS 14 ile birlikte 11 dil için gelişmiş bir çeviri hizmeti sunacak.

Messages uygulaması da iOS 14 ile birlikte yeni özellikler kazandı. Messages uygulaması için pinleme, grup konuşmalarında belli bir mesaja cevap verme ve mention özellikleri geldi. Memojiler için yeni tasarım çeşitleri ve maske özelliğinin geldiğini de ekleyelim. Bunların dışında Apple Haritalar ve CarPlay uygulamaları da çeşitli özellikler kazandı. iOS 14 ile birlikte varsayılan e-posta ve internet tarayıcısı uygulamalarını değiştirme desteğinin geldiğini de ekleyelim.

iOS 14 ile birlikte gelen en önemli özelliklerden biri ise iPhone'unuzu dijital bir otomobil anahtarı gibi kullanma özelliği oldu. Söz konusu özellik şu an için sadece BMW markasının belli bir modeli ile çalışıyor. Dijital otomobil anahtarı özelliğinin NFC teknolojisi ile birlikte çalıştığının ve iOS 13 için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

App Clips özelliği de iOS 14 ile birlikte tanıtıldı. Bu özellik ile birlikte uygulamaları yüklemeden erişmek mümkün olacak. Hızlı bir şekilde uygulamalara erişmenize odaklanan App Clips, Apple Pay desteğine de sahip durumda. Geliştiriciler paylaşılacak olan SDK ile birlike kendi App Clips'lerini oluşturabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.