Apple, "App Clips" ile uygulamaların küçük bir kısmını indirmeden kullanmanızı sağlayacak

Google'ın mobil uygulamaları indirmeden kullanmayı sağlayan Instant Apps özelliğine oldukça benzeyen App Clips, uygulamaların belli bir kısmını indirmeye gerek olmadan kullanmanızı sağlıyor.
Apple,

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 22 - 26 Haziran 2020 tarihleri arasında Corona virüs salgını nedeniyle online olarak düzenleneceğini sizlere daha önce aktarmıştık

WWDC 2020 kapsamında tanıtılan yeniliklerden biri de tahmin edildiği üzere Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in yeni versiyonu olan iOS 14 oldu. iOS 14 ile birlikte "App Clips" isimli bir özelliğin tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinliği buradan takip edebilirsiniz.

Google'ın mobil uygulamaları indirmeden kullanmayı sağlayan Instant Apps özelliğine oldukça benzeyen App Clips, uygulamaların belli bir kısmını indirmeye gerek olmadan kullanmanızı sağlıyor. Uygulamaların sadece küçük bir kısmını açabilen App Clip özelliği basit işlemleri yerine getirmenizi sağlıyor.

Örneğin App Clips özelliği ile birlikte kahve veya otopark ücretini ödeyebilir ya da elektrikli scooter kiralayabilirsiniz. NFC desteğine de sahip olan App Clips, NFC tagleri, QR kodlar veya mesajlar aracılığı ile paylaşılan App Clip kodları ile birlikte kullanılabilecek. Geliştiriciler paylaşılacak olan SDK ile birlike kendi App Clips'lerini oluşturabilecekler.

App Clips özelliğinin Apple Pay desteğine de sahip olduğunu da ekleyelim. Kısacası ödemeleri gerçekleştirmek için ayrıca kart bilgilerinizi girmenize gerek kalmayacak. Apple Pay ile güvenli bir şekilde ödemeleri gerçekleştirebileceksiniz. Son olarak dilerseniz App Clips aracılığı ile kullandığınız uygulamayı direkt olarak indirebileceğinizi de belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.