Twitter iOS kullanıcıları için sesli tweetleri yayına aldı

Karakter limitine takılan iOS kullanıcıları, sesli tweetlerden faydalanabilecek.
Twitter iOS kullanıcıları için sesli tweetleri yayına aldı

Yakın zamanda özellike 2020 Başkanlık Seçimleri'nde güvenliği sağlamak için yaptığı güncellemelerle gündeme gelen Twitter, bu sefer yeni bir içerik formatıyla karşımıza çıkarak sesli tweet özelliğini duyurdu. 

2017 yılında Tweetlerin 140 karakter limitini 280 karaktere taşıyan Twitter, bundan böyle karakter limitine takılan kullanıcıların sesli tweetlerden faydalanmasını sağlayacak. Şu an için iOS kullanıcılarına açılan özellik, WhatsApp ve Instagram'daki sesli mesaj özelliğini andırıyor. 

Bir video tweet görünümüne sahip olan sesli tweetler, videoların aksine otomatik olarak oynatma özelliğine sahip değil.  Görsel olarak kullanıcının Twitter profil resminin yer aldığı sesli tweetlerin üzerine basarak, onları dinleyebiliyorsunuz. 

Twitter sesli tweetlerin, yazılı tweetlerden farklı olarak paylaşımların yanlış yorumlanmasının önüne geçebileceğini düşünüyor. Bu sayede karakter limiti nedeniyle kendini rahat ifade edemeyen kullanıcıların da, seslerini duyurması sağlanıyor. 

Platfromdaki sesli tweetleri tüm kullanıcılar görüntüleyebiliyor. Ancak sesli tweetler yalnızca kısıtlı sayıda iOS kullanıcısı tarafından üretilebiliyor. Şirket önümüzdeki haftarda, özelliğin tüm iOS kullanıcılarına açılacağını belirtiyor. Sesli tweetlerin Android cihaz kullanıcılarına ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. 

Açıkçası Instagram'da video çekerek, WhatsApp'ta sesli mesaj kullanarak kendini ifade etmeye alışan sosyal medya kullanıcılarının bu yeni özellikle birlikte Twitter'ı daha sık kullanabileceğini söyleyebiliriz.

Sosyal ağ uygulamalarının görüntülü aramalarla zenginleştiği bu dönemde, sesli tweetler Twitter'ın yazılı iletişim ötesinde dinamik bir yapıya kavuşmasını sağlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.