Çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı veri sağlayıcısı: Usersdot

Çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı ve aksiyona dönük data sağlayıcı teknoloji şirketi olarak hizmet veren Usersdot, 2020 yılının Haziran ayında Şevin Ballıktaş ve Kamil Emre Erciyas tarafından İstanbul'da kuruldu.
Çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı veri sağlayıcısı: Usersdot

Çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı ve aksiyona dönük data sağlayıcı teknoloji şirketi olarak hizmet veren Usersdot, 2020 yılının Haziran ayında Şevin Ballıktaş ve Kamil Emre Erciyas tarafından İstanbul'da kuruldu. Kamil Emre Erciyas hem kurucu hem de yatırımcı kimliği ile girişime destekte bulunuyor.

Aldığımız bilgilere göre Usersdot'un Emre Erciyas'tan yatırım aldığını da ekleyelim. Yatırımın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da yatırım anlaşmasının içinde Erciyas Holding çatısı altında kuluçka merkezi kurulması olduğunu ekleyelim.

Yıllara yayılması beklenen Türkiye’nin e-ticaret dönüşüm yolculuğu, Corona virüs salgını sayesinde beklenenden çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Usersdot, pazar yerindeki ürünleri izleyen, analiz eden ve satış arttırıcı optimizasyon önerileri sunan bir yazılıma da sahip.

2019 yılının Ekim ayından bu yana geliştirilen DataDot, ilk etapta pazar yerlerinde yer alan satıcılara ulaşmayı hedefliyor. E-ticaret ekiplerinin manuel olarak yaptıkları kontrolleri ve manuel yapmalarının mümkün olmadığı ölçümlemeleri sunan ve otomatikleştiren Datadot, yüzlerce ürün sayfasını düzenli aralıklarla inceleyip bulunurluk, aranma payı, müşteri yorumu, buy box kaybı gibi performans kriterlerinin analizlerini çıkarıp anlık uyarı sistemi ile ekiplere ekran başında olmadıkları zamanlarda da hızlı müdahale imkanı sunuyor.

Datadot yazılımının analizlerinde satış artırmaya yönelik aksiyon önerileri sunmak için yapay zeka teknolojisinden faydalandığını da ekleyelim. Pazar yerinde kazanmanın en önemli ön koşullarından birinin Buy Box’ı kazanmaktan geçtiğini dile getiren Şevin Ballıktaş, cironun yüzde 50 oranında artma potansiyeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Şirketin ikinci ürünü olan AIDot ise henüz MVP sürecinde. Offline mağazalardaki ölçümlenemeyen raf ve teşhir gibi alanlarda ziyaretçi sayım & analizi ve demografik bilgi sağlayan yapay zeka yazılımı olarak hizmet sunması beklenen AIDot, markaların operasyon verimliliğini ve kişiselleştirilmiş reklamlarla dönüşüm alanlarını artırmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.