İsveç merkezli Telia, sahip olduğu Turkcell hisselerini Türkiye Varlık Fonuna satabilir

Turkcell'in en büyük hissedarı konumunda bulunan Telia, Turkcell'deki hisselerini satmak için Türkiye Varlık Fonu ile görüşmelere başladı.
İsveç merkezli Telia, sahip olduğu Turkcell hisselerini Türkiye Varlık Fonuna satabilir

2017 yılının Eylül ayında İsveç merkezli telekomünikasyon şirketi Telia'nın Turkcell'deki yüzde 7 direkt hissesini sattığını sizlere aktarmıştık. Hala Turkcell'in en büyük hissedarı konumunda bulunan Telia, Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Turkcell'deki hisselerini satmak için Türkiye Varlık Fonu ile görüşmelere başladı.

Telia'nın hisselerinin ne kadarını satacağı konusunda ise henüz net bir bilgi yok. Fakat Telia yetkililerinin açıklamalarına göre şirket tamamen Türkiye'den çıkmak istiyor. Bu nedenle yapılacak olan anlaşma ile birlikte Telia'nın Turkcell hisselerinin tamamının Türkiye Varlık Fonuna satılması sürpriz olmayacaktır.

Tarafların henüz pazarlık aşamasında olduğu ve anlaşmanın 530 milyon dolar seviyelerinde olacağı da paylaşılan bilgilere arasında. Paylaşılan bilgilere göre Telia, Turkcell'in yüzde 24 direkt hissesine sahip durumda. Turkcell'in yüzde 13,8 hissesine ise Çukurova Holding sahip.

Çukurova Holding'in Turkcell hisselerinin 2014 yılından bu yana 1.6 milyar dolarlık kredi borcuna karşılık olarak Ziraat Bankası’nda teminat olarak bulunduğunu da ekleyelim. Türkiye Varlık Fonu ise Ziraat Bankası tarafından yönetiliyor. Paylaşılan bilgilere göre görüşmeler ileri aşamada devam ediyor fakat henüz bir anlaşmaya varılmadı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.