TransferGo, 10 milyon dolarlık ek yatırım aldığını duyurdu

Londra merkezli para transferi girişim, 10 milyon dolarlık ek yatırım aldığını açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada müşteri sayısının ise 2 milyon rakamını aştığını belirtti.
TransferGo, 10 milyon dolarlık ek yatırım aldığını duyurdu

Londra merkezli uluslararası para transfer girişimi TransferGo, 10 milyon dolarlık ek yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turu Seventure ve Vostok Emerging Finance önderliğinde gerçekleşti. Bu yatırım turunda aynı zamanda mevcut yatırımcılar Hard Yaka, Revo Capital ve Bootstrap Europe da yer aldı.

Bu noktada bir parantez açarak mevcut yatırım turunda yerli yatırım şirketi Revo Capital'ın varlığını sanırım öncelikle vurgulamamız gerekiyor. Hatırlayacağınız üzere 2018 yılının yaz aylarında Revo Capital ilk yurtdışı yatırımını TransferGo'ya yaptığını duyurmuştuk. 

2012 yılında kurulan TransferGo, bu ek 10 milyon dolarlık yatırım birlikte şirkete dair bazı önemli veriler de paylaştı. Bunlardan en önemlisi, şirketin müşteri sayısının 2 milyonu aşması. Şirketin kurucu ortaklarından ve CEO'su olan Daumantas Dvilinskas, arkadaşlarına ve ailesine yurt dışından para göndermek isteyen herkes dijital para transferleri hizmetlerini tercih etmeye başladığını dile getirdi. İçinde bulunduğumuz dönemde para gönderme konusunda insanlar fiziksel noktalara gitmek yerine dijital çözümler bulmaya çalışıyor ve aslında bu da TransferGo gibi girişimler için oldukça olumu gelişmeler olarak nitelendirilebilir.

2012 yılında kurulan TransferGo, yeni gelen yatırımları yeni pazarlara açılmaya harcayacak. TransferGo'nun planları arasında Japonya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Singapur, Gana ve Güney Doğu Asya ve Afrika pazarında yer alan yeni ülkelere açılmak var. Kısacası TransferGo, daha önce Avrupa odağında çalışmasına rağmen bu sefer bu odağını değiştirmiş ve farklı dünya ülkelerine yayılma stratejisine adım atmış gözüküyor.

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.