Mobil uygulamalara cep telefonu ile hızlı giriş imkanı sunan platform: VerifyKit

Teknasyon'un tamamen kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirdiği ve global bir servis olarak tasarladığı VerifyKit, yayınlandı.
Mobil uygulamalara cep telefonu ile hızlı giriş imkanı sunan platform: VerifyKit

Global uygulamalar geliştiren ve bu ürünleri tüm dünyaya pazarlayan Teknasyon'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Teknasyon'un tamamen kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirdiği ve global bir servis olarak tasarladığı VerifyKit, yayınlandı.

Numara doğrulamanın günümüzdeki en yaygın yöntemi, SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifreler. İşiniz büyüdükçe ve  globale açıldıkça SMS maliyetiniz de aynı oranda yükseliyor. VerifyKit platformu ise mobil uygulamalara cep telefonu ile hızlı giriş imkanı sunuyor.

VerifyKit sayesinde kullanıcılarınıza SMS’e ek olarak WhatsApp ve Telegram üzerinden de doğrulama yapma imkânı sunabiliyorsunuz. VerifyKit sayesinde doğrulama işlem süresi çok kısalıyor ayrıca Teknasyon'un belirttiğine göre maliyetler de yaklaşık yüzde 80 oranında azalıyor.

Bir uygulaması olan veya ayda 10 bin adede kadar numara doğrulama ihtiyacı olan geliştiriciler için VerifyKit'in ücretsiz olarak sunulduğunu da ekleyelim. VerifyKit hâlihazırda globalde ciddi büyüklüklere ulaşmış başarılı bazı uygulamalar tarafından tercih edilen bir çözüm.

Teknasyon olarak geliştirdikleri bazı servislerde günlük yüzbinlerce kullanıcı doğrulaması veya hızlı giriş seçeneği sunmaları gerektiğini belirten Teknasyon kurucusu Burak Sağlık, bu durumun aylık yüzbinlerce dolarlık SMS maliyeti yarattığını da sözlerine ekledi.

Özellikle Rusya ve Ukrayna gibi, servislerinin popüler olduğu ülkelerde SMS ücretlerinin oldukça pahalı olduğunun da altını çizen Sağlık, karlılığı artırmak için buna çözüm bulmanın kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekledi. VerifyKit ile maliyetlerini onda birine düşürdüklerini de belirten Sağlık, bunun global ekosistem için de faydalı bir servis olacağını düşündüklerini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.