Amazon şirket içinde sosyal mesafeyi korumak için AR kullanacak

Bağımsız bir ünite olarak çalışan "Mesafe Asistanı", insanları çevrelerinden ayırt etmek için makine öğrenme modellerini kullanıyor ve elde ettiği verileri, derinlik sensörleri ile birleştiriyor.
Amazon şirket içinde sosyal mesafeyi korumak için AR kullanacak

Covid-19 salgınıyla birlikte Amazon'un bu süreçte çalışanlara yönelik aldığı kararlar da eleştirilmeye başlamıştı. Nisan ayında başta depo çalışanları olmak üzere; pek çok Amazon çalışanı, çalışma şartlarını protesto etmişti. Şirketin,  Covid-19 salgını esnasında koruyucu ekipman eksikliği ve bazı çalışanların pozitif test sonuçlarını gizlemesi nedeniyle protest edildiğini hatırlatalım. 

Şirket, protestolarla öne çıkan Emily Cunningham ve Maren Costa'nın yanı sıra 6 teknoloji çalışanı da hastalık izni alarak Amazon protestosuna katıldığı için işten çıkarmıştı. Bunun üzerine kurum içinde kötü şartlara ve adaletsizliğe dikkat çeken bir blog yazısı paylaşan Amazon Web Services GMY'si Tim Bray, Amazon'un kararlarını tasvip etmediği için istifa etmişti. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Amazon, şirket içindeki şartları iyileştirmek için harekete geçmiş görünüyor. Amazon kurum içinde Dünya sağlık örgütünün belirttiği sosyal mesafeyi (1.8 metre) korumak için "Mesafe Asistanı" isimli yeni bir AR aracı kullanacak. 

Amazon’un robotik direktörü ve VP'si Brad Porter'ın aktardığına göre, Amazon bu aracı depo ve operasyon merkezlerine yerleştirdi. 

Bağımsız bir ünite olarak çalışan "Mesafe Asistanı", insanları çevrelerinden ayırt etmek için makine öğrenme modellerini kullanıyor. Elde ettiği verileri, derinlik sensörleri ile birleştiren araç, çalışanlar arasındaki mesafeyi doğru bir şekilde ölçümleyebiliyor.

Çalışanlar, ünitede bulunan kameranın yanından geçerken, ünitedeki bir monitör de eş zamanlı olarak sosyal mesafenin korunup korunmadığını gösteriyor. Sosyal mesafeyi koruyanlar, yeşil bir çember ile işaretlenirken, sosyal mesafeyi azaltanlar uymayanlar kırmızı çember içine alınıyor. 

Şirkette yerini alan bu yeni uygulama, çalışanlara sosyal mesafeyi bozmamalarına dair bir uyarı niteliği taşıyor. Kurum içinde gerçek bir yaptırımı bulunmayan uygulamaya, yakın zamanda yenileri de eklenebilir. Amazon önümüzdeki günlerde olumlu geri bildirimlere göre, merkezlerine yüzlerce farklı ek sistem de getirecek. 

ABD'de Ulusal İşgücü İlişkileri Kurulu, Amazon'un işten çıkarma süreçlerini inceleme altına alırken, New York Baş Savcısı Letitia James, bu işten çıkarmaları "kepazelik" olarak tanımlamıştı.

Amazon'un çalışanlara yönelik imajını tazelemeye çalışan Brad Porter ise bu yeni teknolojiden bahsederken:  "Hiç bir şey çalışanlarımızın sağlığından ve sıhhatinden önemli değil." vurgusunu yaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.