Bulut tabanlı online eğitim ve iletişim sistemi: Vedubox

Vedubox platformu ile herhangi bir kurum ya da kişi, online eğitimler/uzaktan eğitimler düzenleyebilir, sınavlar, testler yapabilir, öğrenme verilerini raporlayabilir ve analiz edebilir.
Bulut tabanlı online eğitim ve iletişim sistemi: Vedubox

Online eğitim sistemleri Corona virüs salgını ile birlikte çok daha önem kazandı. Zoom destekli online eğitim ve iletişim sistemi olarak karşımıza çıkan Vedubox girişimi, Aytekin Yalız, Cihat Yazar ve Bilgin Yazar tarafından 2013 yılında kuruldu.

Şu an için 30 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Vedubox platformu ile herhangi bir kurum ya da kişi, online eğitimler/uzaktan eğitimler düzenleyebilir, sınavlar, testler yapabilir, öğrenme verilerini raporlayabilir ve analiz edebilir. Vedubox'ın sunduğu video konferans ve webinar modülü aracılığı ile canlı eğitimler yapılabildiği gibi kurum içi/dışı iletişimin sağlanabileceğini de ekleyelim.

Vedubox tarafından paylaşılan bilgilere göre platform şu an için 500 binden fazla son kullanıcıya hizmet verdi ve 450'yi aşkın kurumsal müşteri tarafından da kullanılıyor. Vedubox platformu üzerinden her gün 100 binden fazla kişi canlı eğitimlere katılıyor ve 5 binden fazla video konferans/webinar/sanal sınıf oluşturuluyor.

Vedubox platformu Zoom entegrasyonu ile birlikte geliyor. Zoom, sanal derslik ya da toplantı salonu olarak görev yaparken, Vedubox ise bir sanal ofis ya da sanal okul olarak Zoom toplantılarının güvenliğini ve organizasyonunu sağlayan bir çatı görevi görüyor.

Almanya, İngiltere, Japonya, ABD ve Kanada başta olmak üzere yurt dışında da faaliyetlerine devam eden Vedubox'ın yurt dışında 50'yi aşkın kurumsal müşterisi bulunuyor. Vedubox’ın müşterileri arasında Remax, Sabancı Üniversitesi, TÜİK, Casper, Arvento ve Expanscience gibi isimler de yer alıyor.

Vedubox entegre bir uzaktan eğitim ve video konferans sistemi olarak hizmet veriyor. Bu nedenle uzaktan eğitim ve video konferans sistemleri odağında hizmet veren pek çok rakibe de sahip. Microsoft Azure altyapısında çalışması ve Zoom ile entegre olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Vedubox, birçok rakibinden farklı olarak yüzde 100 bulut teknolojisi ile çalışıyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Vedubox, yıllık ve aylık abonelik ücretleri ile gelir elde ediyor. Fiyatların kullanıcı sayısı ve alınan modüle göre değişiklik gösterdiğini de ekleyelim. Vedubox'ın temel amacı ise online eğitim ve görüntülü iletişim alanlarında tüm dünyaya hizmet veren global bir girişim olmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.