SPONSORLU

Türkiye Açık Kaynak Platformu'nun düzenlediği Online Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışmasına Katılım İçin Son Gün 21 Haziran!

Türkiye Açık Kaynak Platformu'nun bu seneki Online Türkçe Doğal Dil İşleme yarışması 01 Temmuz 2020'de başlıyor, katılım için son gün ise 21 Haziran!
Türkiye Açık Kaynak Platformu'nun düzenlediği Online Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışmasına Katılım İçin Son Gün 21 Haziran!

Türkiye Açık Kaynak Platformu, ülkemizde açık kaynak kodlu yazılımları desteklemek, yazılımcı sayısını ve niteliklerini artırmak amacıyla kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Bu bağlamda, Bilişim Vadisi'nde 30 Kasım 2019 tarihinde Türkçe Doğal Dil İşleme ile ilgili ilk 24 saatlik hackathon gerçekleştirilmiştir. Açıkhack adlı hackathona 180 kişi başvurmuş, 120 kişi katılım sağlamış, 28 demo proje oluşturulmuştur.

Platform, 01 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak ve 1 ay sürecek Online Türkçe Doğal Dil İşleme yarışması düzenlemektedir. Yarışma süresince katılımcıların başvuru, mentörlük ve proje takip süreçleri online ortamda gerçekleştirilecektir.

Yarışma için son başvuru tarihi 21 Haziran 2020 olup, başvuruları www.acikhack.com adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Yarışmada geliştirilecek tüm projelerin GitHub hesabınız üzerinden kütüphane oluşturularak açık kaynak ekosistemi ile paylaşılması gerekmektedir. Bu bağlamda, formu doldurmanız ve yarışmaya katılım sağlamanız, yarışma için geliştirecek olduğunuz projenizi açık kaynak ekosistemi ile paylaşmayı kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.

Türkçe Doğal Dil İşleme Online Yarışmasına 18 yaş üzeri herkes başvuru yapabilir. Katılımlar bireysel ya da takım haline gerçekleştirilebilir. Takım haline yarışacak ekiplerin her birinin ayrı ayrı başvuru yapması ve takım isimlerini doğru olarak forma yazmaları önem arz etmektedir.

Yarışma kapsamında katılımcılardan çok kısa kendilerini ve proje fikirlerini anlatan bir doküman talep edilmektedir. İlgili doküman için örnek çalışma web sitesinde mevcuttur.

Detaylı bilgi ve başvuru için www.acikhack.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.