Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC20) programını paylaştı

Apple, resmi blogu üzerinden WWDC20'nin oturumlarının ne zaman başlayacağını ve konferans programını yayınladı.
Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC20) programını paylaştı

Apple'ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl Corona virüs salgını nedeniyle 22 - 26 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirileceğini sizlere geçtiğimiz Mayıs ayında aktarmıştık. Bugün ise programın detayları ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Apple, resmi blogu üzerinden WWDC20'nin oturumlarının ne zaman başlayacağını ve konferans programını yayınladı. Paylaşılan bilgilere göre WWDC20, 22 Haziran tarihinde "Special Event Keynote" ile başlayacak. Special Event Keynote'un Pazartesi günü Türkiye saati ile 20.00'da başlayacağını da ekleyelim.

Bu oturumda ne gibi yeniliklerin tanıtılacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat büyük ihtimalle uzun zamandır merakla beklenen iOS işletim sisteminin yeni sürümü olarak olan iOS 14 tanıtılacak. iOS 14'ün haricinde ise Apple tarafından yapılacak olan inovasyon ve yazılım güncellemeleri de yine bu oturumda paylaşılacak.

Special Event Keynote oturumu apple.com, Apple Developer uygulaması, Apple Developer web sitesi, Apple TV uygulaması ve YouTube üzerinden canlı olarak izlenebilecek. İlk oturumun ardından etkinlik "Platforms State of the Union" oturumu ile devam edecek.

Özellikle Apple geliştiricilerinin katılımı ile gerçekleşecek olan "Platforms State of the Union" oturumu sadece Apple Developer uygulaması ve Apple Developer web sitesi üzerinden izlenebilecek. Paylaşılan bilgilere göre bu oturumların haricinde ise 23 - 26 Haziran tarihleri arasında toplamda 100'den fazla mühendislik oturumu da gerçekleşecek.

WWDC20'de Apple Developer Forums'un da aktif olarak kullanılması bekleniyor. Tamamen yenilenecek olan Apple Developer Forums'un yeni hali 18 Haziran tarihinde kullanıma sunulacak.

Apple Developer Forums'ta 1000'den fazla Apple mühendisinin olacağını da ekleyelim. Bu oturumların ve forumun haricinde WWDC20'de randevu tabanlı bir sistem ile bire bir görüşmelerin yer alacağını da ekleyelim. Webrazzi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da Dünya Geliştiriciler Konferansı ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.