İlk defa online market alışverişiyle tanışan kitle, perakendecileri yeni aksiyonlara yöneltiyor

COVID-19 ile online market alışverişinin artması ve bu yöntemler yeni tanışan bir kitlenin olması perakendecileri sadece istihdam açısından değil teslimat ve siparişleri hızlandırmak için de yeni kararlara yönlendirmekte.
İlk defa online market alışverişiyle tanışan kitle, perakendecileri yeni aksiyonlara yöneltiyor

Online market alışverişinin büyüme beklentileri salgın ile birlikte değişmeye başladı. Birçok ülkede daha önceden online market alışverişi vermemiş haneler, internet üzerinden evlerinin ihtiyaçlarını tamamlamayla tanıştı. Bu durum da hem hanelerdeki tüketicilerin yeni alışkanlıklar geliştirmesini hem de perakendecilerin online teslimat kapasitelerini artırmaya yöneltti. 

Sadece globalde değil, Türkiye'de de online siparişler için istihdam artışı yapması, online teslimat yapmayanların bu dönemde bu yöntemi denemeye başlamaları bir yandan perakendecileri zorlarken diğer taraftan online kapasitelerini geliştirip daha çok müşteriye hızlı ulaşmasını sağlıyor. Elbette dışarı çıkmadan, evin konforunda ihtiyaçları temin edebilmek pandemi ile belki de en öne çıkan değer önerilerinden. Online market alışverişinin yaygınlaşması ile bu yöntemin "daha elverişli" olduğu zaten müşteriler tarafından belirtilmekteydi. Yaklaşık 3 aydır ev dışında herhangi bir yere dokunmaktan çekinmek, insanlarla az temas etmek gibi ihtiyaçlar nedeniyle bu özellikler daha da öne çıkmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.