SPONSORLU

Affiliate Reklamcılık Alanında Admitad ve BcnMonetize Türkiye’de Güçlerini Birleştiriyor

Alman affiliate reklamcılık şirketi Admitad ile İspanyol mobil performans pazarlama ajansı BcnMonetize Türkiye’de güçlerini birleştirme kararı aldılar.
Affiliate Reklamcılık Alanında Admitad ve BcnMonetize Türkiye’de Güçlerini Birleştiriyor

Yurtdışındaki faaliyetlerinin yanı sıra Admitad masaüstü, BcnMonetize ise mobil kampanyalar için bir süredir Türkiye pazarında hizmet veriyorlardı. Bu güç ortaklığı ile iki firma kendi yayıncılarını aynı çatı altında toplayıp daha efektif kullanabileceklerini ve çalıştıkları reklamverenlere satış ortaklığı için sağladıkları performansı daha da arttırabileceklerini öngörüyorlar. 

ÇiçekSepeti, Psikolog Ofisi ve Patırtı ortak affiliate programında satış ortaklığı modeli ile çalışmak üzere yerlerini alan ilk müşteriler oldular. Önümüzdeki haftalarda başka markaların da katılacağı belirtildi. 

İki şirketin de ortaklaşa oluşturduğu ve reklamverenlere sunduğu affiliate ağında Youtube ve Telegram kanalları, Instagram ve TikTok fenomenleri ile çok sayıda websitesi yer alıyor. Affiliate ağına katılmak isteyen firmalar hızlı bir postback entegrasyonu ile teknik süreci tamamladıktan sonra yayıncılardan trafik almaya başlıyorlar. Programa katılan markalar aldıkları trafiğin satışa dönüşmesi durumunda kazançlarından belirli bir yüzdeyi komisyon olarak ödüyorlar. Tüm aktiviteler gerçek zamanlı takip edilebiliyor. Böylece ROI (harcamanın geri dönüşü) konusunda riske girmeksizin sürdürülebilir şekilde yeni trafik kaynağı yaratıyorlar. 

Aynı zamanda mobil performans reklamı odaklı bir sosyal medya fenomen pazar yeri Fenomio.com’un yatırımcısı da olan BcnMonetize kurucu ortağı ve COO rolünü sürdüren Emre Atalay konu hakkında şöyle konuştu: “Türkiye’de TikTok, Investing.com, Samsung, Huawei, Yahoo gibi önemli yayıncıların ağımızda olması sayesinde uzun zamandır ÇiçekSepeti, Trendyol, Boyner gibi firmaların mobil uygulamalarına pozitif ROI ile kullanıcı sağlıyoruz. Admitad da benzer şekilde web kampanyaları konusunda dünya çapında tecrübeli bir şirket.” 

Admitad Türkiye Ülke Müdürü Mert Kahya ise şu değerlendirmeleri yaptı: “Türkiye pazarına getirmiş olduğumuz teknolojik altyapı ve araçların yanı sıra her zaman ulaşılabilir olmaya özen gösterdik. Bilgi ve iletişim bizler için teknoloji kadar değerli. BcnMonetize ile tanıştığımızda profesyonel kadrosu ve iletişim hızı bizleri çok etkiledi. Mobil reklamcılık alanındaki tecrübelerini satış ortaklığı alanındaki tecrübelerimiz ile bir araya getirerek güzel bir ortaklık kurduk.”

BcnMonetize şirketinde CMO ve Fenomio’da CEO görevlerini yürüten Özgür Taşkaya ise “Skyscanner’ın Londra ofisinde EMEA Growth ekiplerini yönetirken affiliate marketing konusunda çalıştığım Admitad ile BcnMonetize’ın Barselona ofisine geçtiğimde ilişkilerimizi devam ettirdik. 

Admitad’ın gelişmiş teknik altyapısı ve geniş yayıncı ağı ve BcnMonetize’ın mobil uygulama reklamları alanındaki tecrübesi ile ortak bir güç yaratma düşüncesi hızlı bir şekilde gerçekleşti. Ekstra bir operasyonel iş yükü yaratmaksızın sürdürülebilir bir şekilde satışlarını arttırmak isteyen markalar için değerli bir platform oluşturduk” diye konuştu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.