Ford'un e-scooter girişimi Spin Almanya'dan başlayarak dünyaya açılacak

Ford, satın aldığı e-scooter girişimini uluslararası olarak büyütme kararı aldı. Spin ilk olarak Almanya'da hizmet vermeye başlayacak ve ABD dışında da büyüyecek.
Ford'un e-scooter girişimi Spin Almanya'dan başlayarak dünyaya açılacak

San Francisco merkezli e-scooter girişimi Spin, ABD'de devam ettiği yolculuğuna içinde bulunduğumuz zor döneme rağmen yeni ülkelere açılarak devam ediyor. Spin'in doğum yeri ABD'den sonra ilk çıkış yapacağı ülke Almanya oldu.

Spin, Almanya'ya gönderdiği e-scooter filosunu Köln şehrine konuşlandırmış durumda. Köln'den sonra, Dortmund ve Essen şehirlerine de giriş yapmayı hedefliyor. Spin'in diğer hedef ülkeleri ise Fransa ve İngiltere. Fransa için Paris ve Lyon şehirlerine başvurular yapılmış. İngiltere'de ise Londra'nın yanı sıra Liverpool, Machester ve Birmingham listenin başında yer alıyor.

Covid-19 pandemi sürecinde bir çok e-scooter girişiminin küçülmeye ve kapandığına şahit olduk. Ancak Spin'in bu noktada stratejisi bardağa dolu tarafından bakmak üzerine kurulmuş. Toplu taşımacılığın yapılamıyor olması ve elbette toplu taşımanın tercih edilirliğinin azalması, girişime göre büyük bir avantaj olarak ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra paylaşılan rakamlara göre, toplu taşımacılığa verilen arada Spin ile gerçekleştirilen yolculukların sürelerinde yüzde 44 oranında artışlar yaşanmış. Mayıs ayı için bildirilen bu verilere göre Spin ile ortalama seyahat süresi 24 dakika olarak ortaya çıkmış

Son zamanlarda gördüğümüz mikro mobilite girişimleri, bundan böyle daha çok tercih edilebilir olabilir. Elektrikli olması, çevre dostu özellikleri ve toplu taşımaya alternatifiyle birlikte Spin farklı şehirlerde varlığını artırmayı hedefliyor.  Hali hazırda ABD'de 25 farklı şehirde operasyonunu sürdüren girişim, ABD'de farklı şehirlerde de büyümeye devam edeceğinin altını çiziyor. 

2018 yılının sonlarında Ford tarafından 100 milyon dolar ödenerek satın alınan girişim, hem ABD'de hem de Avrupa'da ciddi bir büyümeyle yoluna devam edecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.