Krizden Influencer Marketing ile çıkmak

Orkun Işıtmak ve Merve Özkaynak "içeriklerimizi karantina dönemine göre adapte ettik." dedi.
Krizden Influencer Marketing ile çıkmak

Webrazzi Dijital 2020'de Krizden Influencer Marketingle Çıkmak konuşuldu. CreatorStation CEO'su Cem Özkaynak moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma ünlü YouTuberlar Merve Özkaynak ve Orkun Işıtmak katıldı. Covid-19 döneminin kendileri için nasıl geçtiğini aktaran Merve Özkaynak ve Orkun Işıtmak bu dönemde yaptıkları iş birliklerinde de söz etti.

Orkun Işıtmak, COVİD-19 öncesinde çok prodüksiyonlu videolar yaptıklarını hatırlatarak "içeriklerimizi karantina dönemine göre adapte ettik." dedi. Işıtmak evde kalmanın kendisine detoks gibi geldiğini söyleyerek prodüksiyonlu videolar yerine benzer kalite benzer içerikleri evde üretmenin kendisine adeta bir meydan okuma olduğunu söyledi. Işıtmak, tanınımış kişilerle, futbolcular ve youtuberlar ile birlikte içerik üretimine devam ettiğini de dile getirdi.

Merve Özkaynak ise evde uzun süredir video çekmediğini ve karantina döneminde eski günlerdeki gibi evde video çekmenin, izleyiciler için de olumlu bir etkisi olduğunu söyledi. İzleyicilerin sürekli yüksek prodüksiyonlu içerikler yerine evdeki doğal hayatı görmesinin içeriklere samimiyet kattığını açıkladı. 

Karantina döneminde özgün fikirler yaratma ölçeğini eve indirgediğini açıklayan Işıtmak, uzun süredir işin çekim yönüyle ilgilenmediğini hatırlatarak" tekrar çekim sürecinin için girdim" dedi. Eskisine kıyasla çekim sürecinde ekipten daha az destek aldığını belirten ışıtmak, aynı zamanda YouTube ve Udemy'deki dersler sayesinde özel efektler uygulamayı öğrendiğini belirtti. 

Karantina sürecinde arkadaşlarıyla sohbet ettiği Hot Wings ismindeki içerik formatını ürettiğini söyleyen Işıtmak, bu dönemde toplantıların dijitale geçmesinin verimliliği arttırdığını açıkladı. Işıtmak, normalleşmenin devamıyla birlikte Hot Wings'i stüdyoya taşımayı planlandığını da belirtti. 

Merve Özkaynak ise Billboardlar ve marketlerdeki testerlar gibi fiziksel alanda faaliyet gösteren reklamcılık modellerinin kalkmasıyla Influencer marketing'in nasıl etkilendiğini aktardı. Influencer marketing alanında normalden daha yoğun bir etkileşim ve pazarlama trafiği yaşandığını belirten Özkaynak, insanların genellikle normalde satın almadıkları ürünleri almaya başladığını söyledi. 

İzleyicilerin, herkes şovale, canvas gibi hobi ürünler ve ekmek mayası gibi yiyecek alanındaki ürünlere yöneldiğini anlatan Özkaynak karantina döneminin hepimizin içindeki potansiyeli ortaya çıkardığını söyledi. İşinin her zaman olduğu gibi dijitalde devam ettiğini belirten Özkaynak ama farklı hizmet, hobi deneyimleri aktarmak için Influencer Marketing'in etkin olduğunu belirtti.

Bu süreçte prodüksiyonlu yapımlar yerine doğallığın öne çıktığını açıklayan Özkaynak, hobiler, sağlıklı tarifler ve eğilimler ile izleyicilerin genelde görmedikleri tarafını gördüklerini belirtti. Özkaynak, evde bakım videolarıyla takipçilerin manikür-pedikür ve kuaför ihtiyaçlarına destek olduğunu açıkladı. 

Orkun Işıtmak ve Merve Özkaynak bu süreçte insanlara moral vermek ve oları eğlendirmek için tüm süreçte pozitif bir yaklaşım içinde olmaya gayret ettiklerini belirtti.  

Oturumda satın alma yolculuğunda Influencer marketing'in etkisi de konuşuldu. Merve Özkaynak, tüketicilere aklında olmayan markaları tavsiye ederken, bir şey anlatmak yerine göstermenin daha etkin olduğu dile getirdi. Daha da önemlisinin  Influencer'ın gerçekten o ürün/hizmetten memnun kalmış olması olduğunu dile getirdi.  Tüketicilerin satın alma kararı öncesinde "deneyim görmek" istediğini vurguladı. 

Cem Özkaynak CPC ile yaptığı kampanyalara kıyasla Influencer marketingden 10/15 katı fayda gördüğünü belirtirken, "Olmayan bir arama hacmi yarattım." dedi. 

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.