Google+ platformunun yerini alacak olan Currents, 6 Temmuz'da kullanıma sunuluyor

Google+'ın devamı niteliğinde bir platform olması beklenen Google Currents'ın ne zaman kullanıma sunulacağı belli oldu.
Google+ platformunun yerini alacak olan Currents, 6 Temmuz'da kullanıma sunuluyor

Geçtiğimiz yıllarda kapatılan Google+ sosyal medya platformunun doğumundan ölümüne kadar nasıl bir serüven yaşadığını 2018 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Google+'ın devamı niteliğinde bir platform olması beklenen Google Currents'ın ne zaman kullanıma sunulacağı belli oldu.

Google tarafından bugün paylaşılan bilgilere göre Google Currents, 6 Temmuz tarihinde kullanıma sunuluyor. Google Currents'ın Google+ platformundan farklı olarak herkes için değil sadece G Suite kullanıcıları için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim.

İlk olarak geçtiğimiz yılın Nisan ayında düzenlenen Cloud Next etkinliğinde tanıtılan Google Currents, Beta olarak kullanıma sunulmuştu. Beta sürecini tamamlamaya hazırlanan Currents, yaklaşık bir ay sonra tüm G Suite kullanıcıları için sunulacak.

Currents, tasarım anlamında farklılıklara sahip olsa da temelinde Google+ ile aynı platform. Paylaşılan bilgilere göre Google+ uygulaması 6 Temmuz tarihinde Currents olarak güncellenecek. Daha önce oluşturulan "plus.google.com" linklerinin çalışmaya devam edecek ve "currents.google.com" adresine yönlendirilecek.

Aynı durum Google+ platformunda gerçekleşen paylaşımlar için de yapılacak. Google+'da paylaşılan gönderiler, yapılan beğeni ve yorumlar hatta takip ettiğiniz kişiler de Currents platformuna taşınacak. Google Currents'ın Google+ platformundan farklı olarak iş odaklı bir platform olacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.