Tarayıcı tabanlı tasarımcı aracı Artify, hazır şablonları, illüstrasyon kütüphanesi ve özellikleriyle Canva benzeri bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Platformunda 2 milyondan fazla ikon bulunduran Artify, 3 bin illüstrasyon ve 3 bin Mockup'a da ev sahipliği yapıyor.
Aynı şekilde; araçlar üzerinden tasarımlar üretmeye alışkın olan kitle için desen, fotoğraf ve şekil bileşenleri sunan Artify, hazır şablonlarıyla da Canva'ya rakip olmaya hazırlanıyor. Yine de Artify'ın sunuduğu özelliklerin küçük işletmeler ya da sosyal medya ekiplerinden çok tasarım profesyonellerine hitap ettiğini söyleyebiliriz.
Bu anlamda Artify, Canva'dan farklı olarak, daha esnek bir tasarım aracı sunuyor. Örneğin Canva'da yaptığınız tasarımlarda seçtiğiniz boyut üzerinden ilerlemeniz gerekiyor. Bu da tasarımın boyutlarını değiştirmenizi oldukça zorlaştırıyor. Ancak Artify'ın uyarlanabilir boyutlandırma aracı sayesinde tasarımlarınızı, panelden seçtiğiniz boyutlara göre kolayca düzenleyebiliyorsunuz. Böylece Instagram Hikayeler için ürettiğiniz bir içeriği, kolayca Instagram gönderilerine dönüştürebiliiyorsunuz.
Artify'ın ikonlar konusunda da Canva'ya kıyasla zengin bir kütüphane sunduğunu söyleyebiliriz. Iconshock kütüphanesinden faydalanan Artify, 50'den fazla tasarım stilinde (flat/lined/realistic design) 2 milyondan fazla ikonu kullanıcıların ilgisine sunuyor.
Artify profesyonellere hitap ettiği için desteklediği tarsarımlarınızı vector formatında indirmenize de imkan tanıyor. Bu sayede Artify'da oluşturduğunuz tasarımları Illustrator, Figma, Sketch ve Inkscape gibi programlarda açıp düzenleyebiliyorsunuz.
Artify'ın öne çıkan diğer özellikleri arasında renklendirme aracı ve kullanıma hazır Mockup kütüphanesi de yer alıyor. 2 binden fazla gerçekçi Mockup sunan Artify, bu Mockupların arka planlarının transparan olmasına da dikkat ediyor. Arama butonu üzerinden anahtar kelimeler kullanarak yiyeceklerden mobilyalara, bakım ürünlerinden elektronik ürünlere kadar pek çok Mockup'a ulaşabiliyorsunuz.
Renklendirme aracı ise farklı renk paletlerini tasarımınız üzerinde denemenizi sağlıyor. Eğer renk paletlerinden memnun kalmazsanız, her zaman renkleri resetle butonunda basarak orijinal tasarımınıza geri dönebiliyorsunuz.
Bunlara ek olarak Artify'da kullanıcılara 3D görsel seçenekleri ve metin şablonları da sunuluyor. Kullanıcılara sunulan bileşen seçenekeleri arasında ilüstrasyonlar, arkaplanlar, stok fotoğraflar ve soyut nesneler de yer alıyor. Eğer her bir detayla uğraşmak yerine hazır tasarım şablonlarıyla ilerlemek isterseniz, Artify'ın kütüphanesinden faydalanabileceğinizi de ekleyelim.
Tüm bu özelliklerin yanı sıra Artify'ın detaylı düzenleme seçenekleri sunarak Canva gibi görece basit araçlardan ayrıştığını söyleyebiliriz. Profesyonel özellikler, farklı ücretlendirme seçeneklerini de beraberinde getiriyor. Artify, ücretsiz sürümünde 50 tasarım hakkı, kişisel kullanım için lisans ve görselleri PNG formatında indirme imkanı sunuyor.
Premium paket kullanıcıları ise 500 tasarım yapma hakkına kavuşuyor. Premium paket kapsamında kullanıcılar görselleri PNG ve SVG formatlarında indirebiliyor. 10 kullanıcıya kadar lisans hakkı tanınırken, ticari kullanım için de lisans veriliyor. Premium üyeler, spesifik olarak tasarım ve bileşen talep etmek için girişimin forumundan da faydalanabiliyor. Premium üyeliğin fiyatları aylık 7 dolar yıllık 69 dolar ve ömür boyu kullanım için 99 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Artify'ın Premium üyeliğin yanı sıra Iconshock ve Designshock üyelik sunan paketi ise ömür boyu kullanım hakkı ile 129 dolardan kullanıcılarla buluşuyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap