Facebook ve PayPal, Endonezya merkezli Gojek'e yatırım yaptı

Facebook ve PayPal, Gojek'e yatırım yaparak, gıda dağıtımı ve mobil ödemeler sunan beş yaşındaki Endonezya merkezli girişime yatırım yapan Google ve Tencent gibi teknoloji devleri arasında yerlerini aldılar.
Facebook ve PayPal, Endonezya merkezli Gojek'e yatırım yaptı

Facebook ve PayPal, Gojek'e yatırım yaparak, gıda dağıtımı ve mobil ödemeler sunan beş yaşındaki Endonezya merkezli girişime yatırım yapan Google ve Tencent gibi teknoloji devleri arasında yerlerini aldılar. Gojek, Facebook tarafından gelen yatırım büyüklüğünü açıklamayı reddetti ve PayPal’in de Facebook ile birlikte mevcut fonlama turuna katıldığını söyledi. Şirket, ABD’nin iki teknoloji devinden ve diğer yatırımcılardan yapılan yatırımlar ile bölgedeki ödemelerini ve finansal hizmetlerini artıracağını belirtti.

Gojek CEO’su Andre Soelistyo, birlikte çalışarak, daha fazla işletmenin dijitalleşmesine yardımcı olmak ve milyonlarca tüketicinin dijital ekonominin getirebileceği avantajlardan faydalanmasını sağlamak amacıyla gerçekten benzersiz bir şey elde etme fırsatına sahip olduklarını belirtti. Gojek, 170 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve şirket Güneydoğu Asya’da Singapur merkezli Grab ile yolculuk, ödemeler, yiyecek teslimatı gibi alanlarda rekabet ediyor.

Gojek, PayPal ile iş birliğinin sonucu olan dijital cüzdanı GoPay'i kullananların, ABD firmasının dünya çapında 25 milyondan fazla satıcı bulunan ağına erişmesine izin vereceğini söyledi.

Facebook’un Gojek’e yaptığı yatırım ise, milyarder Mukesh Ambani’nin sahip olduğu Reliance Industries’in dijital iştiraki olan Hindistan’ın Jio Platforms'una nisan ayında yapılan 5,7 milyar dolarlık yatırımına takiben gerçekleşti. Bu yatırım, sosyal ağa Jio Platforms’ta 65,95 milyar dolarlık değerleme ile yüzde 9.99 hisse verdi.

Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde, ciddi bir online kullanıcı nüfusu mevcut. Bu kullanıcılar, Facebook gibi global teknoloji şirketlerinin ticari hizmetlerini, özellikle popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp aracılığıyla mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere geliştirmeleri için değerli bir fırsat sunuyorlar. Büyük teknoloji devlerinin bu pazarda ciddi yatırımlar yapmasının altında yatan en önemli nedenlerden biri olarak bunu göstermek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.