Zeplin, Visual Studio Code için oluşturduğu yeni uzantıyı tanıttı

Zeplin'in Visual Studio Code uzantısı sayesinde artık geliştiriciler Visual Studio Code kullanırken, Zeplin, Jira ve IDE gibi farklı platformlardaki proje değiştiklerini görebiliyor, işleri yönetebiliyor.
Zeplin, Visual Studio Code için oluşturduğu yeni uzantıyı tanıttı

Arayüz tasarımcıları ve yazılımcılar arasındaki köprü olarak konumlanan Zeplin, bugün yayınladığı bir blog yazısıyla Visual Studio Code uzantısını yayına aldığını duyurdu. Zeplin'in Visual Studio Code uzantısı sayesinde artık geliştiriciler Visual Studio Code kullanırken, Zeplin, Jira ve IDE gibi farklı platformlar arasında geçiş yapabilecek. 

Bir açık kaynak uzantısı olan Zeplin for Visual Studio Code, üzerinde çalıştığınız tasarımlara VS Code içinden erişmenizi ve tasarım değişikliklerini takip etmenizi sağlıyor. Aynı şekilde üzerinde çalıştığınız konuyla ilgili Jira'da iş açabilmeniz de mümkün. Bütün bunları yapabilmeniz için öncelikle uzantıyı indirmeniz gerekiyor. Uzantıyı indirdikten sonra tüm bu işlemleri, VS Code kenar çubuğu üzerindeki Zeplin sekmesinden gerçekleştirebiliyorsunuz. 

VS Code'daki yeni Zeplin kenar çubuğu, aktif olarak üzerinde çalıştığınız ekran ve bileşenler arasında seçim yapmanızı sağlıyor. Seçtiğiniz ekran ve bileşenleri kenar çubuğuna sabitleyebiliyor ve onlara dilediğiniz zaman kolayca erişebiliyorsunuz. Zeplin'in bu yeni uzantıyla birlikte çalışılan ekran sayısını düşürürken, aldığınız bildirim sayısını da azalttığını söyleyebiliriz.

Sıklıkla tasarım değişikliğine uğrayan projeler, her adımda yeni bildirimleri doğuruyor. Bu anlamda birden fazla proje üzerinden çalışırken her bir değişikliği takip etmek zor olabiliyor. VS Code üzerinde uzantıyı etkinleştirdiğinizde ise Zeplin, tasarım değişikliklerini kolay bir şekilde takip etmenizi sağlıyor.

Projedeki değişiklikleri takip ederken, ortaya çıken yeni kalemleri Jira işlerine ekleyerek çalışanlara atamanız da mümkün. Ayrıca projeye atanan Jira işlerini Zeplin'in uzantısı üzerinde görüntüleyerek açabileceğinizi de ekleyelim.  

Tüm bunlara ek olarak Zeplin uzantısı üzerinden Connected Components için JSON konfigürasyonları oluşturabiliyor ve onları yönetebiliyorsunuz. Uzantıyı detaylı olarak incelemek isteyenler Zeplin'in GitHub sayfasını ziyaret edebilir. 

2014 yılında kurulan yerli girişim Zeplin'in, 2015 yılında dünyanın en popüler girişim hızlandırıcı programlarından Y Combinator'a dahil olduğunu ve birkaç ay içerisinde 1,2 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Aradan geçen yıllarda hiç durmadan gelişmeye devam eden Zeplin, hem ekip hem de kullanıcı sayısı (1.5 milyondan fazla kullanıcı) bakımından büyümeye devam etti. 2 yıl önce Zeplin 2.0 ile karşımıza çıkan şirket, yeni geliştirmeleriyle büyümeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.