Haber içerikleri için videolar sunan Stringr, 5,75 milyon dolar yatırım aldı

Haber siteleri ve bültenleri için videolar sunan, talebe dayalı bir platform olan Stringr, Thomson Reuters, G5 Capital ve Advection Growth Capital'dan 5,75 milyon dolar yatırım aldı.
Haber içerikleri için videolar sunan Stringr, 5,75 milyon dolar yatırım aldı

Haber siteleri ve bültenleri için videolar sunan, talebe dayalı bir platform olan Stringr, Thomson Reuters, G5 Capital ve Advection Growth Capital'dan 5,75 milyon dolar yatırım aldı. Böylelikle girişimin aldığı toplam yatırım miktarı 7,25 milyon dolara ulaştı. 

Stringr, aldığı yeni yatırımı haber kuruluşlarının ek araçlar ve teknolojiler geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirket ayrıca, kameraman ağını genişletmeye de devam edeceğini açıkladı. 

2013 yılında Brian McNeill, Lindsay Stewart ve Renato Martins tarafından hayata geçirilen Stringr, bünyesinde yer alan 100 binden fazla kameraman tarafından çekilen, bilhassa güncel olayların videolarını haber merkezlerinin ve medya kuruluşlarının sitelerinde veya bültenlerinde kullanmalarına izin veriyor. Ancak Stringr, sadece videoların yer aldığı bir video kütüphanesi değil, zira şirket günden güne teknolojisini geliştiriyor. Stringr'da canlı akış, transkripsiyon ve düzenleme yapmak da mümkün. Bu sebepten girişim kendisini “video prodüksiyon platformu” olarak tanımlıyor. 

Eski bir televizyon yapımcısı olan kurucu ortak ve CEO Lindsay Stewart, bu dönemde medya şirketlerinin böyle bir platforma her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu öne sürdü. Bazı Stringr müşterileri sadece çekime ihtiyaç duyduklarında hizmeti kullansalar da Stewart, Stringr'ı kimse ofise gelmediğinde haber programları üretmek için tamamen bulut tabanlı bir çözüm olarak gördüğünü söyledi.

Stringr ayrıca, Corcoran, Zillow, HBO Max, Amazon, Lightworkers, TikTok, Mastercard, United Way ve MGM gibi markalar için içerik oluşturmak üzere Embed Studios adlı bir hizmet başlattı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.