Teknoloji şirketleri sigorta konusunda ilerlemeye devam ediyor

Teknoloji şirketleri, finansal servislerden sonra sigorta poliçeleri sunmaya da başladı. Sektördeki rekabeti artıran bu adımlarla birlikte sigorta şirketlerinin neler yapacağı da merak konusu.
Teknoloji şirketleri sigorta konusunda ilerlemeye devam ediyor

Birkaç sene önce yapılan bir araştırmaya göre sigorta sektörü yöneticilerinin yaklaşık %90'ı gelecekte sigorta şirketlerinin sektör dışı organizasyonlarla daha çok iş birliği yapacağını öngörmekteydi. Walmart'ın MetLife ile yaptığı pilotun örnek olarak gösterildiği araştırmanın dışında Accenture tarafından yapılan bir başka çalışma da müşterilerin konut, araç ve hayat sigortalarını Amazon ve Google gibi teknoloji şirketlerinden almakta bir sakınca görmediğini raporlamıştı. 

Bir süredir Google ve Amazon'un sigorta şirketlerine olan ilgisi artarak devam etmekte; hatta teknoloji şirketlerinin bu açılımlarının sigorta şirketlerinin müşteri bazları için tehlikeli olabileceği de konuşuluyor. Capgemini'in geçtiğimiz ay raporladığı sonuçlara göre bu iddialar çok da yersiz değil - müşterilerin teknoloji şirketlerinden sigorta poliçesi satın alma niyeti geçtiğimiz senelere göre artmış durumda. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.