Sürücüsüz otomobil girişimi Nuro, CVS Pharmacy iş birliği ile ilaçları evlere taşıyacak

CVS Pharmacy ile iş birliğine giden sürücüsüz otomobil girişimi Nuro, reçeteli ilaçların sürücüsüz bir şekilde dağıtılmasını sağlayacak. 
Sürücüsüz otomobil girişimi Nuro, CVS Pharmacy iş birliği ile ilaçları evlere taşıyacak

Google'ın eski mühendisleri tarafından kurulan sürücüsüz araç girişimi olan Nuro'dan ilk olarak 2018 yılının Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. 2016 yılında Dave Ferguson ve Jiajun Zhu tarafından kurulan Nuro, bugüne kadar SoftBank Vision Fund, Greylock ve başka yatırımcılardan 1 milyar doları aşkın yatırım toplamayı da başardı.

Bugün ise yeni bir iş birliği haberi ile karşımıza çıkan girişim, Houston'da test sürecine başlıyor. CVS Pharmacy ile iş birliğine giden sürücüsüz otomobil girişimi Nuro, reçeteli ilaçların sürücüsüz bir şekilde dağıtılmasını sağlayacak. 

Söz konusu dağıtımlar Nuro'nun sürücüsüz otomobil teknoloji ile donatılmış Toyota Prius model araçları ve onun özel olarak oluşturulan R2 teslim robotları ile yapılacak. Test sürecinin ise önümüzdeki Haziran ayında resmen başlaması bekleniyor.

Nuro bu iş birliği ile market ürünlerinin teslimatından sağlık ürünlerinin taşımacılığına geçiş yapmayı hedefliyor. Nuro'nun geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Walmart iş birliği ile yine Houston'da market ürünlerini sürücüsüz bir şekilde evlere taşıdığını da hatırlatalım.

Corona virüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde ilaçların sürücüsüz bir şekilde evlere ulaştırılabiliyor olması ise oldukça önemli bir gelişme. Söz konusu test süreci Texas Bellaire'de bulunan CVS Pharmacy ile başlayacak. Bellaire'de bulunan CVS Pharmacy, belirlenen 3 bölgedeki posta kodlarına göre dağıtım yapacak.

CVS Pharmacy kullanıcıları siparişlerini CVS Pharmacy'nin web sitesi veya mobil uygulaması aracılığı ile verebilecek. Kullanıcıların sadece sipariş işlemi sırasında "Sürücüsüz teslimat" seçeneğini seçmeleri gerekiyor. Otonom araç geldiğinde ise müşterilerin teslimat kilidini kendi kimliklerini teyit ederek açmaları gerekiyor. Söz konusu teslimatların ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini de aktaralım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.