Dijital bankacılık sağlayıcısı Meniga, 8.5 milyon euro yatırım aldı

Londra merkezli fintech girişimi Meniga, 8.5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Fintech girişimi, dijital bankacılık altyapısı geliştiriyor.
Dijital bankacılık sağlayıcısı Meniga, 8.5 milyon euro yatırım aldı

Dijital bankacılık platformu çözümleri sunan fintech girişimi Meniga, kendi müşterisi olan dev bankalardan önemli bir yatırım almayı başardı. Meniga, stratejik yatırım olarak nitelendirdiği bu yatırım turunda 8.5 milyon Euro yatırım toplamayı başardı. Bu tur yatırımda, yatırımcılar arasında bankacılık alanında önemli isimlerin yer alması en büyük detay.

Meniga'nın 8.5 milyon Euro'luk yatırım turuna hali hazırda müşterisi olan üç farklı banka grubu liderlik etti. Fransa'nın ikinci büyük bankacılık devi Groupe BPCE, Portekiz'den Grupo Crédito Agrícola ve İtalya'dan UniCredit, Meniga'ya yatırım yaptı. Girişimin yatırımcılarından olan Groupe BPCE, Meniga ile çalışmaya 2018 yılında başlamış ve geçen yıllar içerisinde, girişime stratejik yatırım yapma kararı almış. Bu tur yatırımda dev bankalarla birlikte bazı VC'ler de tura katkıda bulunmuş. Bunlar arasında Velocity Capital, Industrifonden ve Frumtak Ventures da yer alıyor.

Londra merkezli fintech girişimi, açık bankacılığın da nimetlerini kullanan ürün özellikleriyle birlikte diğer bankalara ve fintech girişimlerine hizmet verebilen bir altyapıya sahip. 2019 yılında Barcelona ve Singapur'da da ofisler açan fintech girişimi, Londra'nın yanı sıra İzlanda'nın Reykjavik, İsveç'in Stockholm, Finlandiya'nın Helsinki ve Polonya'nın Warsaw şehirlerinde de ofislere sahip.

Gelen yatırımla birlikte, Meniga özellikle araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırım yapacak. Fintech girişiminin bir diğer amacı da gelen yatırımla birlikte satış ve pazarlama faaliyetlerini artırmak olacak. 

Meniga'nın dijital bankacılık platformu, bankalara ve fintech girişimlerine tüketicilerin finans verilerini kullanarak, onlara uygun online ve mobil teklifler sunmalarına yardımcı oluyor. Hali hazırda 30 farklı ülkede 90 milyondan fazla bankacılık müşterisine dokunan fintech girişimi, içerisinde kişisel finans yönetimi araçları sunan hazır bir dijital bankacılık platformu sunmasıyla başarı kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.