TikTok'un ana şirketi ByteDance 3 milyar dolar net kar etti

2018 yılında 7.4 milyar dolar olan gelirini ikiye katlayan ByteDance, 2019'da 17 milyar dolar gelir elde etti.
TikTok'un ana şirketi ByteDance 3 milyar dolar net kar etti

Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre, TikTok'un ana şirketi ByteDance, 2019'da 3 milyar dolar kar etti. 2019'da 17 milyar dolar gelir elde eden şirket, 2018'deki gelirlerini ikiye katladı. Bu noktada şirketin 2018 yılında 7.4 milyar dolar elde ettiğini hatırlatalım. 

Kaynakların aktardığına göre ByteDance, elde ettiği nakit sayesinde; yapmayı planladığı halka arz için aceleci davranmayacak. Analistler, şirketin halka arzının 150 milyar dolar ve 180 milyar dolar arasında gerçekleşeceğini tahmin ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde TikTok'un global istatistiklerini paylaşırken, ByteDance'in dünyanın en değerli şirketleri arasında yer aldığını sizlere aktarmıştık. Ortaya çıkan bu tabloya baktığımızda ByteDance'in Silikon Vadisindeki sosyal ağlardan daha fazla gelir elde edeibildiğini söyleyebiliriz. Örneğin, Twitter 1.47 milyar dolar gelir elde ederken, Snapchat geçtiğimiz yıl net zararını paylaşmak durumunda kaldı. 

ByteDnce gelirlerine dair açıklanan bu rakamlara karşı henüz bir açıklama yapmadı. Yine de TikTok'un devasa yükselişi Facebook ve Twitter gibi ABD merkezli sosyal ağ devleri için ciddi bir tehdit oluşturuyor. 

Pandemiyle birlikte pek çok kişinin TikTok'a giriş yaptığını hatırlatalım. Hatta uygulama geçtiğimiz günlerde 2 milyar kullanıcı barajını aştı. Sensor Tower verilerine göre TikTok 2020'nin ilk çeyreğinde 315 milyon yeni indirme aldığını da söylemekte fayda var. 

ByteDance'in Tiktok dışında dikkat çeken uygulamaları arasında Hindistan'da piyasaya sürülen müzik yayını uygulaması Resso da yer alıyor. TikTok ve ByteDance ile ilgili daha fazla veriye ulaşmak isterseniz Globalde öne çıkan 20 istatistiği ile TikTok başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.