Insurtech'lerde son dönemde yaşanan yatırım düşüşü dijitalleşme ile tersine dönebilir

Global insurtech yatırımlarında son dönemde erken aşama yatırımların yoğunlaştığını ve ağırlıklı olarak dijital transformasyona yönelen girişimlerin öne çıktığını görmekteyiz.
Insurtech'lerde son dönemde yaşanan yatırım düşüşü dijitalleşme ile tersine dönebilir

Global insurtech yatırımları bir önceki çeyreğe göre neredeyse yarı yarıya düşerek 912 milyon $'a geriledi. 2018 sonundan bu yana yatırım miktarını koruyan, 2019 sonunda ise büyüyen insurtech yatırımları 2020'de özellikle Mart ayında ciddi bir düşüş yaşayarak son 7 çeyreğin en düşük seviyesine geriledi.

Yatırım adedi yükselirken miktarın düşmesi bir yandan son dönemdeki yatırımların göreceli olarak daha düşük olduğunu gösterirken diğer taraftan da erken aşama yatırımların yoğunlaştığını belirtmekte. Fintech yatırımlarının aksine insurtech'lerde erken aşama yatırımların yoğunlaşması hem genel riski azaltmak için yatırımcıların biraz çekilmesinden hem de geçen sene Lemonade ve Bright Health gibi büyük yatırımları görmemizden kaynaklanmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.