Reliance Jio, market ürünleri teslimat servisi JioMart ile Amazon ve Walmart'a rakip oluyor

Çevrimiçi market alışverişi teslimat servisi JioMart'ı piyasa süren Reliance Jio Facebook'tan aldığı 5,7 milyar dolar yatırımla birlikte marketlere ve küçük işletmelere ulaşabilecek.
Reliance Jio, market ürünleri teslimat servisi JioMart ile Amazon ve Walmart'a rakip oluyor

Son zamanlarda 1 ay içinde 5. yatırımını alan Jio Platforms ile gündeme gelen Reliance Jio, yatırımların ardından yeni ürünlerini duyurmaya başladı. Hindistan merkezli GSM operatörü Reliance Jio, çevrimiçi market alışverişi teslimat servisi JioMart'ı piyasa sürdüğünü duyurdu 

Şirketin Market Perakende Faaliyetlerinin Başkanı Amazon.com'un yerel birimiyle ve Hindistan pazarını domine eden Walmart'ın Flipkart şirketine rakip oluyor. 

Hindistan Konglomerası Bölgesinin Market Perakende Genel Müdürü Damodar Mall, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada JioMart'ın Hindistan'daki 200 şehirde market alışverişi teslimatı yapacağını belirtti.

Mumbai merkezli Reliance'ın 7 milyar dolarlık hisselerini satarken JioMart'ı piyasaya süreceğini açıklamaması ise şaşırtıcı bir detay olarak karşımıza çıkıyor. 

JioMart teslimatları, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru pilot bir uygulama ile Mumbai'da yalnızca seçilen bölgelerde gerçekleştirildi. Bu noktada Jio Platforms'un Facebook'tan 5,7 milyar dolar yatırım aldığını hatırlatmakta fayda var. Bu ortaklık sayesinde, Reliance  marketlere ve küçük işletmelere ulaşabilecek. Zira WhatsApp, kullanıcı tabanında Hindistan'da yaşayan 400 milyondan fazla kullanıcı buluyor. 

JioMart, market alışverişleri için mahalle bakallarından hızlı ve ücretsiz teslimat hizmeti sunuyor. JioMart,iş modelinde küçük işletmeler üzerinden ilerleyerek; büyümek adına iş modelini büyük marketler üzerine kurgulayan rakiplerine adeta meydan okuyor.

JioMart'ın piyasaya sürüldüğün bu dönemde Hindistan'da Covid-19 salgının yükseliş gösterdiğini belirtelim. Karantina süreçlerinin bitmesiyle birlikte, JioMart  websitesinde yer alan ürün gamının da genişleyeceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.