Serveti 30 milyar dolar artan Zuckerberg, dünyanın en zengin 3. insanı oldu

Mark Zuckerberg, 87.8 milyar dolarlık net servetiyle; Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett'i geride bıraktı. 
Serveti 30 milyar dolar artan Zuckerberg, dünyanın en zengin 3. insanı oldu

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, 87.8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 3. insanı oldu. San Francisco'daki karantina kararının ertesi günü olan 17 Mart tarihinden itibaren Zuckerberg, net varlığını 30 milyar dolar büyütmeyi başardı.

Pandemi dönemi ekonomiyi kötü anlamda etkilemiş olsa da; Zuckerberg'in serveti iki ay içinde şaşırtıcı derecede bir büyüme kaydetti. 21 Mayıs'ta güncellen Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Zuckerberg 87.8 milyar dolarlık net servetiyle; Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett'i ve moda imparatoru Bernard Arnault'u geride bıraktı. 

Mart ortasında San Francisco'da karantina kararı alındığında Zuckerberg'in serveti 57.5 milyar dolar civarındaydı. Bloomberg Milyarderler İndeksi'nin 5. sırasında yer alan Zuckerberg, servetindeki bu büyümeyi şirketin karantina dönemindeki başarısına borçlu.

ABD'de yaklaşık 40 milyon çalışan işsizlik yardımı almak için başvururken, Facebook ilk çeyrek gelirleriyle ve günlük kullanıcı sayılarıyla Wall Street beklentilerinin üstüne çıktı. 17.74 milyar dolar gelir elde eden Facebook, 2020'nin ilk çeyreğinde günlük 1.73 milyar kullanıcıya ulaştı. Şirket, uygulama ailesi (Instagram, WhatsApp ve Messenger) üzerinden aylık 3 milyar kullanıcıya ulaştığını da açıkladı. 

29 Nisan tarihinde açıklanan ilk çeyrek raporunun ertesi günü Facebook hisseleri, yüzde 8 artış göstererek piyasa fiyatına 44 milyar dolar ekledi. Şirket, ilk çeyreğin son üç haftası reklam taleplerinde ciddi bir düşüş gördüğünü de açıkladı. 

Bu anlamda 1 Nisan ve 30 Haziran arasındaki dönemi inceleyecek olan İkinci çeyrek raporu pandemi döneminin Facebook'a etkisini daha net gösterebileceğini söyleyebiliriz. Yine de Facebook, bu dönemde Messenger Rooms ve Facebook Shops ürünleriyle önemli atılımlar yaptı. Messenger Rooms ile Zoom ve Houseparty'den rol çalan şirket, Facebook Shops ile küçük işletmeleri reklam verenlere dönüştürmeye hazır. 

Önümüdeki dönemde Zuckerberg'in listenin zirvesine yerleşeceğini söyleyebiliriz. Ancak şu an için Amazon CEO'su Jeff Bezos ve Microsoft kurucu ortağı Bill Gates'in ardında yer alıyor. 

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.