Sanal etkinlik girişimi Run The World, a16z ve Founders Fund'dan 10,8 milyon dolar yatırım aldı

Run The World, Andreessen Horowitz (a16z) ve Founders Fund'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 10,8 milyon dolar yatırım aldı. 
Sanal etkinlik girişimi Run The World, a16z ve Founders Fund'dan 10,8 milyon dolar yatırım aldı

Merkezi Mountain View, California'da bulunan ve hem Çin hem de Tayvan'da ekipleri olan bir yaşındaki sanal etkinlik girişimi Run The World, Andreessen Horowitz (a16z) ve Founders Fund'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 10,8 milyon dolar yatırım aldı. 

Run The World, panellerden zirveler ve konferanslara, ekip eğitim oturumlarından ve müzisyen/hayran buluşmalarına kadar her türlü etkinliği yönetebilmek için tasarlanmış bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, etkinliklerini kitlelerine uygun hale getirmek için bir dizi "tak ve çalıştır" şablonu sunuyor ve biletleme, kayıt, ağ oluşturma ve tabii ki video konferans gibi bir etkinlikte olması gereken tüm süreci gerçekleştiriyor. 

Run The World, aldığı yeni yatırımı platformunu ölçeklendirmek ve insanların ana etkinlikten sonra networking yapmasına ve sosyalleşmesine yardımcı olmak için tasarlanmış “cocktail party” gibi mevcut özellikleri geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

2019 yılında kurulan Run The World, şubat ayında Andreessen Horowitz'den 4,3 milyon dolarlık tohum yatırım almıştı. Girişim, lansmanı gerçekleştirdikten hemen sonra salgın nedeniyle dünya çapında birçok etkinlik iptal edilmeye başlandı. Başlangıçta birçoğu için bu durumun geçici olduğu düşünülse de toplu etkinlikler hala fiziksel olarak gerçekleştirilemiyor. Bu da Run The World gibi online'a odaklanan etkinlik girişimlerinin böyle bir dönemde bile ciddi yatırımlar almasına neden oluyor.

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde başka bir sanal etkinlik girişimi Bevy.com'un yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. Run The World ve Bevy.com'un yanı sıra Londra merkezli girişim Hopin de son dönemde 6,5 milyon dolar yatırım aldı. Önümüzdeki sürece ve bu yatırımlara bakarak bir süre daha online etkinlik girişimlerinin dönemi olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.