Netflix, aktif olmayan hesapları boş yere ödeme yapmasınlar diye kapatacak

Netflix, bir yıl veya daha uzun bir süre içinde hiçbir şey izlemeyen müşterilere aboneliklerini sürdürmek isteyip istemediklerini soracağını ve geri dönüş yapılmazsa o müşterilerinin üyeliklerini iptal edeceğini söyledi.
Netflix, aktif olmayan hesapları boş yere ödeme yapmasınlar diye kapatacak

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, dün yaptığı açıklamada bir yıl veya daha uzun bir süre içinde hiçbir şey izlemeyen müşterilere aboneliklerini sürdürmek isteyip istemediklerini soracağını ve geri dönüş yapılmazsa o müşterilerinin üyeliklerini iptal edeceğini söyledi.

Şirket, üyeliklerini sürdürmek isteyip istemediklerini kontrol etmek için abone olduklarından beri platformda hiçbir şey izlemeyen müşterilere 12 ay içinde haber vermeye başladığını belirtti. Netflix ayrıca iki yıldan fazla bir süredir herhangi bir içerik izlemeyenlere de ulaşacağının altını çizdi.

"Netflix için istedikleri son şeyin insanların kullanmadığı bir ürün için ödeme yapması" şeklinde olağan dışı bir açıklama yapan platform, aslında sadık müşteri tabanına ne kadar güvendiğini kanıtlıyor. Zira çoğu şirket, kesimlerini üyelerinin banka hesaplarından veya kredi kartlarından çekebildikleri sürece bunu yapmaktan mutluluk duyar, ki bir üyeliği iptal ettirmek için uzun uğraşlar verdiğimiz birçok platform var. Bunlar göz önünde bulundurulunca Netflix'in bu hareketi gerçekten takdire şayan diyebiliriz.

Netflix, bu etkin olmayan hesapların, yalnızca birkaç yüz bin kullanıcıyı veya genel üye tabanın yüzde 1'inden daha azını temsil ettiğini söyledi. 31 Mart sonunda 182 milyondan fazla abonesi bulunan platform, hesapları iptal etmek isteyenler geri dönmek istediklerinde platforma yeniden katılmalarının daha kolay olacağını söylüyor. 10 ay içinde yeniden katılacak olanlar, favorilerini, profillerini, görüntüleme tercihlerini ve hesap ayrıntılarını bıraktıkları gibi görmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.