Zor günler geçiren Magic Leap, 350 milyon dolar yatırım aldı

Söz konusu yatırımın haberi Magic Leap CEO'su Rony Abovitz'in çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile ortaya çıktı.
Zor günler geçiren Magic Leap, 350 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik pazarının en önemli oyuncularından olan Magic Leap girişiminin aldığı yatırımları daha önce sizlere aktarmıştık. Son zamanlarda ise zor günler geçiren Magic Leap, 1000 çalışanı ile yollarını ayırdığını duyurmuştu. 100 bin ürün satma hedefiyle yola çıkan ancak satışı 6 bin ürünle sınırlı kalan Magic Leap bildiğiniz üzere B2B'ye dönmüştü.

Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, 350 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın haberi Magic Leap CEO'su Rony Abovitz'in çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile ortaya çıktı. Rony Abovitz tarafından paylaşılan bilgilere göre 350 milyon dolarlık yatırım hem şirketin halihazırda yatırımcıları konumunda bulunan firmalar hem de yeni yatırımcılar tarafından yapıldı.

Yatırımın tam olarak hangi şirketler tarafından yapıldığı paylaşılmasa da, Magic Leap'in yatırımcıları arasında Google, Alibaba, AT&T, Warner Bros ve Japonya merkezli telekom şirketi NTT Docomo gibi oldukça önemli firmalar olduğunu da hatırlatalım.

The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre ise söz konusu 350 milyon dolarlık yatırım turuna sağlık teknolojilerine odaklanan önemli bir firma da katıldı. Henüz net bir açıklama olmasa da bu firmanın Zimmer Biomet olabileceği de konuşulanlar arasında.

Rony Abovitz tarafından çalışanlara gönderilen e-postanın en sonunda ise Magic Leap'in önümüzdeki haftalarda ek yatırımlar alabileceğinden de bahsedilmiş. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.