Otonom perakende girişimi Standard Cognition, rakibi Checkout Technologies'i satın aldı

Amazon Go'ya rakip olması planlanan otonom perakende girişimi Standard Cognition, Italya'daki rakibi Checkout Technologies'i satın aldı.
Otonom perakende girişimi Standard Cognition, rakibi Checkout Technologies'i satın aldı

Pandemi döneminde marketlerde insan temasının azlatılmasına dikkat edilirken, Amazon Go benzeri otonom perakende girişimleri popülerlik kazanıyor. Otonom perakende girişimi Standard Cognition, son bir kaç yıldır  CRV, Initialized Capital ve Y Combinator gibi yatırımcılardan toplamda 86 milyon dolar yatırım alarak sektörün yükselen yıldızı olmuştu. 

Bu alanda Amazon ile rekabet etmesi beklenen Standard Cognition, aldığı yatırımlarla yeni nesil perakende deneyimi için bir sistem inşa etmek üzere harekete geçti. Bu sayede Standard Cognition dükkanlarında müşterilerin, mağaza girip alışverişlerini tamamladıktan sonra çıkışta fiziksel olarak ödeme yapmalarına gerek yok.

Erken dönem olarak adlandırabileceğimiz bu teknoloji pandemiyle birlikte rağbet görmeye başladı. Yine de bu ilginin, teknolojiyi yaygınlaştırmaya yeterli olamayacağını belirtelim. Standard Cognition CEO'su Jordan Fisher yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor: 

“Endüstrinin bugün olduğu yerde olması talihsiz bir durumdur, keşke beş yıl ileride olsaydık böylece çok daha yaygın bir şekilde konuşlandırılmış ve bu risk profillerinde gerçekten büyük bir fark yaratabilmiş olurduk. Önümüzdeki yıllarda da COVID zihniyeti ile düşünmeye devam edeceğimizi düşünüyorum. Bu iş, perakende dünyamızı olabildiğince güvenli bir şekilde açtığımızdan emin olmak için kesinlikle geleceğe yatırım yapmak. ”

Uzun süredir insanların mağazaları fiziksel olarak ödeme yapmadan terk etmesine odaklanan Standard Cognition, İtalya merkezli rakibi Checkout Technologies'i satın aldı. Satın almanın detayları ve rakamları şimdilik gizli tutuluyor. Checkout Technologies'in tıplı Standard Cognition gibi benzer problemlere odaklandığını belirtelim. Bu satın almayla birlikte Checkout'un çalışanları, teknolojisi ve ortaklıkları Standard Cognition'a katılmış oluyor. 

Geçtiğimiz yılın ortasından bu yana iki şirketin iletişimde olduğunu dile getiren Fisher, Covid-19 salgınının birlikte anlaşmanın imzalanmasını zorlaştırdığını ifade etti. Bu arada Checkout Technologies'in, İtalya'daki en iyi 150 perkende şirketiyle ortaklık halinde olduğunu belirtelim. Satın almayla birlikte bu perakende şirketleri Standard Cognition ile çalışmaya devam edecek. Checkout Technologies'in 13 çalışanı Milan ofisinde çalışmaya devam ederken, Standard Cognition'da Avrupa pazarındaki fırsatlara yaklaşmış olacak. 

Standard Cognition'ın önümüzdeki dönemde Japonya'ya açılmayı planladığını söyleyelim. Bunun yanı sıra girişim, Worcester Red Sox ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu ortaklık sayesinde Standard Cognition, teknolojisini beyzbol takımının yeni stadyumunda sergileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.