Ticaret Bakanlığı ve Amazon Türkiye'den Avrupa özelinde ücretsiz e-ihracat eğitimi

Amazon Türkiye, TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği KOBİ’lere yönelik “BiTıkla Avrupa” online eğitimlerine, KOBİ’lerin e-ticaretinin artırılması için Ticaret Bakanlığı da eğitimleriyle katkı sunacak.
Ticaret Bakanlığı ve Amazon Türkiye'den Avrupa özelinde ücretsiz e-ihracat eğitimi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını, iş yapış şeklimizden tutun da eğitimlere kadar pek çok alanı kökünden değiştirdi. Corona virüs salgınının hayatımıza girmesi ile birlikte online ve dijital eğitimler de popüler bir hale geldi. 

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Ticaret Bakanlığı ve Amazon Türkiye dijital eğitimler için iş birliğine gitti. Amazon Türkiye, TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği KOBİ’lere yönelik “BiTıkla Avrupa” online eğitimlerine, KOBİ’lerin e-ticaretinin artırılması için Ticaret Bakanlığı da eğitimleriyle katkı sunacak.

KOBİ’leri e-ihracata daha çok yönlendirmeyi hedefleyen ve Türkiye genelinde TOBB’a bağlı ticaret ve sanayi odalarında ücretsiz olarak düzenlenecek eğitim seminerleri, firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Eğitimlerde dünyada e-ticaretin seyri ve online pazar yerlerinin satıcılara sunduğu avantajlara ilişkin önemli bilgiler de sunulacak. Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca hazırlanan eğitim programları ile de Bakanlığın hizmetleri ve destekleri hakkında bilgiler aktarılıyor.

BiTıklaAvrupa programı Türk firmalarının Amazon üzerinden 5 dilde, tüm AB ülkelerine e-ihracat yapmalarını destekleyecek bir eğitim programı olarak hizmet verecek. E-ihracatta yatan potansiyel, Amazon'un satıcılara sunduğu fırsatlar ve Amazon üzerinden e-ihracat yapabilmek için gerekli adımlar gibi başlıkları kapsayan eğitim seminerleri Türkiye’nin 20 ilinde gerçekleşecek. Eğitim programı firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Covid-19 pandemisinin etkisiyle online platformların daha fazla kullanılmaya başladığına dikkati çeken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı’nın da dijitalleşme anlamında çok önemli projelere ve eğitim programlarına imza attığını ifade etti.

KOBİ’lerin dijitalleşmelerine yardımcı olmaya ve ihracat kapasitelerini artırmaya devam etmek adına Bakanlığın önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Pekcan, söz konusu eğitim programının da özellikle e-ihracat alanında küçük girişimcilerine yol göstermek için önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Bakanlığın KOBİ’lerden esnafa, kadın ve genç girişimcilerden, ihracatçılara hizmetlerini ve desteklerini çok basit dilde ve kısa filmler, animasyonlar, videolarla aktardığını anlatan Pekcan, bunun yanı sıra KOBİ’lerin e-ticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde yararlanmaları için online satış platformları, elektronik ticaret altyapı sağlayıcıları ve ödeme kuruluşlarıyla birlikte "E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız" dayanışma kampanyasını başlattıklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.