iPhone 12 modeli 5,4 inç büyüklüğünde bir ekran ile birlikte iPhone 11'den daha uygun fiyatla gelebilir

Paylaşılan bilgilere göre standart iPhone 12 modelinin 5,4 inçlik bir ekran büyüklüğüne sahip olması bekleniyor.
iPhone 12 modeli 5,4 inç büyüklüğünde bir ekran ile birlikte iPhone 11'den daha uygun fiyatla gelebilir

Önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesi ile ilgili pek çok haberi sizlere daha önce aktarmıştık. Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl da karşımıza 3 yeni iPhone modeli çıkması bekleniyordu fakat bugün ortaya çıkan yeni iddialara göre iPhone 12 ailesi 4 modelden oluşabilir.

Paylaşılan bilgilere göre yeni iPhone modelinin 5,4 inçlik bir ekran büyüklüğüne sahip olması bekleniyor. Kısacası tanıtılması beklenen yeni iPhone modeli ekran büyüklüğü anlamında 5,8 inçlik iPhone 11 Pro modelinden bir daha küçük, 4,7 inçlik iPhone SE modelinden ise biraz daha büyük olacak.

Söz konusu 5,4 inçlik iPhone modelinin standart iPhone 12 modeli olması bekleniyor. Bu modelin haricinde yine iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinin yerini alacak yeni iPhone 12 modelleri de tanıtılacak. 5,4 inçlik yeni iPhone modelinin OLED ekran paneli kullanması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse  iPhone 11, iPhone SE ve iPhone XR gibi nispeten uygun fiyatlı olan modeller LCD ekran paneli kullanıyor. 5,4 inçlik iPhone 12 modelinde 2 kamera bulunması bekleniyor. Daha yüksek fiyat etiketlerine sahip olması beklenen iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinde ise 3 kamera ve yeni iPad Pro modellerinde gördüğümüz Lidar sensörüne sahip olacak.

iPhone 12 ailesindeki tüm modellerin 5G desteği sunması da beklenenler arasında. Paylaşılan bir diğer bilgi ise 5,4 inçlik iPhone modelinin çentiği ile ilgili oldu. Rapora göre 5,4 inçlik iPhone 12 modelinin çentiği diğer modellerin çentiklerine oranla daha küçük olacak. 5,4 inçlik iPhone 12 modelinin tıpkı diğer modeller gibi A14 Bionic işlemcisine ve yeni iPad Pro modeline benzeyen daha sivri hatlara sahip olması da bekleniyor.

Son olarak 5,4 inçlik iPhone 12 modelinin fiyatına gelelim. Paylaşılan raporlara göre bu modelin başlangıç fiyatının 650 dolar olması bekleniyor. Karşılaştırmak gerekirse geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 11 modelinin başlangıç fiyatı ise 700 dolardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.