Unreal Engine ile oyun geliştirenler, 1 milyon dolar gelir elde edene kadar telif ödemeyecek

Epic Games'in paylaştığı bilgilere göre Unreal Engine ile geliştirilen oyunlardan 1 milyon dolar gelir elde edilene kadar herhangi bir telif talep edilmeyecek.
Unreal Engine ile oyun geliştirenler, 1 milyon dolar gelir elde edene kadar telif ödemeyecek

Günümüzün en önemli oyun motorlarından olan ve bugüne kadar popüler olmuş pek çok oyunun yapımında kullanılan Unreal Engine, önemli bir haber ile karşımıza çıktı. Bugüne kadar oyun geliştiricilerinden her çeyrekte 3 bin dolar telif hakkı talep eden Unreal Engine, bu durumun değiştiğini duyurdu.

Unreal Engine'in geliştiricisi Epic Games'in paylaştığı bilgilere göre Unreal Engine ile geliştirilen oyunlardan 1 milyon dolar gelir elde edilene kadar herhangi bir telif talep edilmeyecek. Karşılaştırmak gerekirse ise bugüne kadar Unreal Engine'in ile geliştirilen oyun veya uygulamaların 50 bin dolar gelir elde etmesinden sonra telif talep edilmeye başlanıyordu.

Kısacası Unreal Engine oyun motoru ile oyun geliştiren bir firma veya geliştiriciyseniz oyununuzdan 1 milyon dolar gelir elde edene kadar herhangi bir şekilde telif hakkı ücreti ödemeniz gerekmeyecek. Dün Epic Games'in Unreal Engine 5 oyun motorunu bir demo ile tanıttığını da ekleyelim.

Yıl sonunda karşımıza çıkması beklenen PlayStation 5 üzerinde çalışan bir demo ile tanıtılan Unreal Engine 5 oyun motorunun önümüzdeki yıl kullanıma sunulması bekleniyor. Unreal Engine 5 oyun motorunun demo videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.