SpaceX, web tabanlı simülatör oyununu yayınladı

SpaceX yeni yayınladığı web tabanlı simülatör oyunu ile kullanıcıların SpaceX Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlanmalarını sağlıyor.
SpaceX, web tabanlı simülatör oyununu yayınladı

SpaceX, web tarayıcı tabanlı simülatörünü yayınladı. Kullanıcılar, web adresi üzerinden SpaceX Dragon 2 uzay aracını yönlendirerek, uzay aracıyla International Space Station'a (Uluslararası Uzay İstasyonu) başarılı bir yaklaşma gerçekleştirerek yanaşmaya çalışıyor. Kısacası oyunun amacı kısaca bir Crew Dragon üyesi olarak uzay aracınızla ISS'e başarılı bir şekilde bağlanmak.

Simülatör oldukça basit ve tek bir bölüm olarak tasarlanmış. Ancak büyük sabır gerektiriyor. Zaten kullanıcılar web sitesinde de uzaydaki gerçek yaklaşma hareketlerinin böyle yavaş olduğu, sabırlı olunması gerektiği yönünde bilgilendiriliyor. Yani web tabanlı simülatörün bir de gerçekçilik iddası mevcut.

Simülatörün bir diğer ilgi çekici yani, burada gerçek bir arayüzün kullanılması. NASA astronotları tarafından kullanılan gerçek arayüz bire bir kullanılmış. Astronotlar, SpaceX Dragon 2'yi elle kontrol ettikleri anda aynı arayüzle işlem yapıyor. Farklı eksenlerde uzay aracını yönlendirerek, hız ve yönü de iyi değerlendirerek ISS'e başarılı bir yanaşma gerçekleştirmeniz gerekiyor.

NASA yöneticilerinden eski bir Hava Kuvvetleri pilotu olan Jim Bridenstine de attığı tweet ile simülatörü deneyen ilk kişilerden olduğunu ve ilk denemesinde başarıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na yanaşabildiğini Twitter üzerinden bildirdi. Ancak simülatörü deneyenler de aslında işin o kadar basit olmadığını fark ediyor.

Web tabanlı simülatörü denemek isteyenlerin https://iss-sim.spacex.com/ adresinden giriş yapabilir. Deneme için herhangi bir kayıt gerektirmediğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.