Instagram canlı yayınlarına 1 milyon canlı izleyiciyle Survivor da katıldı

Canlı yayın esnasında başlangıçta 600 binden fazla kişi yayını izlerken, yayın sonlarına doğru izleyicilerin teşvik edilmesiyle 1 milyon izleyiciye ulaşıldı
Instagram canlı yayınlarına 1 milyon canlı izleyiciyle Survivor da katıldı

Türkiye'nin yıllardır en çok ilgi gören Reality TV Showlarından Survivor, geçtiğimiz haftadan bu yana Instagram Canlı yayınlarında kendini gösteriyor. İletişim hakkı kapsamında Ünlüler ve Gönüllüler ekiplerine canlı yayında soru cevap ödülü veriliyor. 

Genellikle dünyada olan bitenden haberi olmayan iki ekip, bu yayınlar sayesinde sevenleriyle ve gerçek dünya ile buluşma imkanına kavuşuyor. Acun Ilıcalı'nın kendi kişisel hesabı üzerinden yapılan canlı yayınlar, yoruma kapalı olarak gerçekleşiyor.

Survivor katılımcılarına soru sormak isteyenler, daha önce paylaşılan duyuru görseline yorum yaparak sevdikleri katılımcıya sorularını iletebiliyor. Dijital içerik tüketimin yükseliş gösterdiği bu dönemde ünlülerin yanı sıra geleneksel yapımların da canlı yayınlara kayması dikkat çekici. 

Genellikle TV izleyicileri bu dönemde cep telefonu dahil olmak üzere iki farklı ekrandan içerik tüketiyor. Bu noktada Survivor'ın kendi üslubuyla canlı yayın trendine katılım göstermesi, yayıncılık anlayışının da sosyal mecralarla hızlı bir dönüşüme girdiğini gösteriyor. 

Bu arada bu hafta gerçekleşen Canlı yayın esnasında 600 binden fazla kişinin yayını izlediğini ve yayın sonunda izleyicilerin teşvik edilmesiyle 1 milyon izleyiciye ulaşıldığını belirtelim. Mücbir Sebepler'in Instagram Canlı Yayınlarda yarattığı "yeni medya" anlayışı, önümüzdeki günlerde geleneksel yapımlarda da kendini gösterebilir. Önümüzdeki günlerde, Instagram canlı yayınlarda daha pek çok farklı içerik formatına tanıklık edeceğimizi söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.