Salgın sonrası Türkiye'nin dijital içerik tüketimi ile ilgili en kapsamlı veriler Webrazzi Dijital'de!

Gemius tarafından hazırlanan en güncel verileri ve daha fazlasını Webrazzi Dijital'de İdil Kesten'den dinleyeceğiz.
Salgın sonrası Türkiye'nin dijital içerik tüketimi ile ilgili en kapsamlı veriler Webrazzi Dijital'de!

Corona virüs salgını sonrasında hayatımızda birçok şey değişti ve değişmeye devam ediyor. Alışkanlıklarımız, internette aradıklarımız, abonelik şekilleri, çalışma modelleri derken hayatımızın her alanında ufak tefek, kimi zaman büyük değişikliklerle karşılaşıyoruz. Gemius, corona virüs salgını sebebiyle tüketicilerin dijital tüketimi artırdığını açıklamış ve Türkiye'nin dijital içerik tüketimi ile ilgili verileri bizimle paylaşmıştı.

Gemius,'un günlük olarak hazırladığı IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması'na göre tüm dünyada alınan sosyal izolasyon önlemleriyle birlikte ekonomide bir durağanlık yaşanması bekleniyor. Bu esnada dijital veriler, sağlık, haber, e-ticaret ve video içeriklerinde ciddi tüketim artışları olduğunu gösteriyor. 

İçinde bulunduğumuz dönemde, dijital yayıncılık alanında ciddi bir artış yaşanıyor. Video görüntülemeleri, gazetelerin ve medya kuruluşlarının web sayfalarına olan talep artıyor. Ayrıca Netflix, BluTV gibi dijital yayın platformlarının da kullanıcı sayılarında artış görülüyor. Salgın öncesi ve sonrası ilk haftaya baktığımızda, 9 Mart 2020 Pazartesi ve 16 Mart 2020 Pazartesi tarihleri kıyaslandığında, toplam haber siteleri trafiğinde yüzde 24.34’lük bir artış dikkat çekiyor. Ancak Gemius'un bu verileri her gün güncellediğini de belirtelim. 10 Haziran'da online olarak gerçekleşecek Webrazzi Dijital'de Gemius Ülke Müdürü İdil Kesten, katılımcılarla en güncel verileri paylaşacak. 

Salgınla birlikte e-ticaret alanında da ciddi anlamda dalgalanmalar yaşanıyor. Araştırmaya göre, 9 Mart 2020 Pazartesi ve 16 Mart 2020 Pazartesi tarihleri kıyaslandığında, masaüstü e-ticaret trafiğinde yüzde 15,10’luk bir artış görülüyor. Bankacılık sektöründe mobilde artış olmasına rağmen, masaüstü tüketimde kayda değer bir artış yaşanmıyor. Pandemi ile beraber sağlık kategorisinde 9 Mart 2020 Pazartesi ve 16 Mart 2020 Pazartesi tarihleri kıyaslandığında, masaüstü üzerinden gelen sağlık trafiğinde yüzde 26.84’lük artış dikkat çekiyor.

Salgınla birlikte değişen sadece dijital tüketim verileri değil, kampanyalar da rakamlarla beraber değişiklik gösteriyor. Bazı markalar salgın süresince yürütecekleri iletişime karar vermekte zorluk çekse de diğer sektörler iletişimlerine hız kesmeden devam ediyor. COVID-19 salgınının Mart kampanyalarına etkisinin açıklandığı Gemius verilerine önceki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sonuç olarak corona virüs salgını, hayatın her alanında olduğu gibi dijital tüketimde de değişimler yaşanmasına neden oluyor. Gemius tarafından hazırlanan en güncel verileri ve daha fazlasını Webrazzi Dijital'de İdil Kesten'den dinleyeceğiz.

Birbirinden değerli yerli ve yabancı konuşmacılara ev sahipliği yapacağımız etkinliğimize dair merak ettiklerinize buradan göz atabilirsiniz. Online networking ve simultane çevirinin de mevcut olacağı Webrazzi Dijital'e buradan bilet alabilirsiniz.

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.